Πρωτοβουλία της προέδρου της αρμόδιας Τοπικής Κοινότητας, μελών της, αλλά και δημοτών

Εθελοντικός καθαρισμός ρέματος στην Ποσειδωνία

Το μεγαλύτερο ρέμα της περιοχής της Ποσειδωνίας, που ξεκινά από την καρδιά του χωριού (πλησίον έπαυλης Τσιροπινά) και καταλήγει στην παραλία του Φετουρή, καθαρίστηκε εθελοντικά, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη πλημμύρα δεδομένης της χειμερινής περιόδου και των βροχοπτώσεων που έχουν ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, την πρωτοβουλία έλαβε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, Άννα Πρίντεζη και τα μέλη του ΔΣ, ενώ στη γενικότερη προσπάθεια συμμετείχαν με προθυμία και δημότες. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τα ίδια πρόσωπα συγκέντρωσαν τον μεγάλο όγκο καλαμιών που είχαν φυτρώσει σχεδόν σε όλη την έκταση του ρέματος, ενώ ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Υπηρεσία Καθαριότητας ανταποκρίθηκαν θετικά στην απομάκρυνσή τους.

Πρέπει να σημειωθεί πως η εν λόγω κίνηση της Κοινότητας προέκυψε σε συνέχεια της απουσίας – μέχρι στιγμής – παρεμβάσεων καθαρισμού των ρεμάτων από την πλευρά της Περιφέρειας που έχει στην ευθύνη της τη σχετική αρμοδιότητα, η οποία όμως θα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα σε καθαρισμούς, αφού υπάρχουν κι άλλα ρέματα στην περιοχή και το νησί.

Να σημειωθεί πως η ΠΝΑι έχει δεχθεί κι εγγράφως τα σχετικά αιτήματα από την πλευρά ορισμένων Κοινοτήτων που αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία.

Στο φωτογραφικό υλικό αποτυπώνεται η κατάσταση του ρέματος προ αλλά και μετά του καθαρισμού του.