Καμία διευκόλυνση και καμία ασφάλεια σε πεζούς και οδηγούς τις βραδινές ώρες στην κεντρική οδό Ανδρέα Παπανδρέου (Λαλακιά) στη Σύρο

Ξεθωριασμένες διαγραμμίσεις σε πολυσύχναστο δρόμο

Αόρατες... σχεδόν είναι οι διαγραμμίσεις και οι διαβάσεις των πεζών στην κεντρική οδό Ανδρέα Παπανδρέου (Λαλακιά) στη Σύρο, καθώς εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν αναπτυχθεί εργασίες “τόνωσης” του ειδικού χρώματος των επιφανειών τους.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο φωτογραφικό υλικό, αποτελεί η δυσκολία πεζών να διασχίσουν τον δρόμο με ασφάλεια και δη τις βραδινές ώρες, αφού οι διαγραμμίσεις έχουν “εξασθενήσει” σχεδόν απόλυτα.

Έντονο είναι το πρόβλημα στο ύψος της παρακαμπτήριας οδού που οδηγεί στο parking της θέσης Πλακούρα, όπως και στο ύψος του μικρού δρόμου που ακολουθούν τα οχήματα για να φθάσουν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Δεδομένου του κυκλοφοριακού όγκου που “σηκώνει” ο συγκεκριμένος δρόμος αλλά και του μεγάλου αριθμού των πεζών που διέρχονται από αυτόν σε καθημερινή βάση, άκρως επιβεβλημένο κρίνεται να ενισχυθούν οι διαγραμμίσεις για να αποφευχθεί ατύχημα.

Παρόμοια προβλήματα διαπιστώνονται και στις διαβάσεις πλησίον των Γυμνασίων Σύρου, όπως όμως και σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου, όπου και μετά βίας διακρίνονται οι διαχωριστικές διαγραμμίσεις των δύο ρευμάτων.