Πρώτες μαζικές αφίξεις ιστιοπλοϊκών στη Σύρο για το 2021

“Άνεμος” αισιοδοξίας και αφίξεων στο λιμάνι Ερμούπολης

Ιστιοπλοϊκά σκάφη και κότερα κατέπλευσαν μαζικά στο λιμάνι της Ερμούπολης το τελευταίο διήμερο, αποτελώντας τις πρώτες εικόνες αισιοδοξίας για τον θαλάσσιο τουρισμό κατά το τρέχον έτος.

Συγκεκριμένα, περίπου είκοσι ιστιοπλοϊκά αφίχθησαν προχθές στο λιμάνι της Σύρου, όπου κι έδεσαν, με τον αρμόδιο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου να παρέχει πληροφορίες για την ασφαλή παραμονή κι εξυπηρέτησή τους.

Ειδικότερα, τα ιστιοπλοϊκά σκάφη είχαν σημαία Ρουμανίας, ενώ πλησίον αυτών έδεσαν και τα πρώτα κότερα που κατέπλευσαν στο λιμάνι της Ερμούπολης για το 2021.

Η άφιξή τους δημιούργησε εικόνες όμορφες για τη Σύρο, σε μία εποχή που δοκιμάζεται σημαντικά η υπόθεση του θαλάσσιου τουρισμού, ενώ αρκετός κόσμος έσπευσε να φωτογραφίσει τα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Κοινή ευχή όλων των πλευρών της Σύρου αποτελεί η επανάληψη αυτών των εικόνων σε σταθερή βάση τη φετινή σεζόν, όχι μόνον στο λιμάνι της Ερμούπολης, αλλά και στο ασφαλές καταφύγιο του Φοίνικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Σύρου παρέχονται υπηρεσίες για ρεύμα και νερό μέσω των pillars που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης Ερμούπολης, ενώ άκρως οργανωμένο είναι και το καταφύγιο στο λιμανάκι του Φοίνικα.