Πρόταση για τοποθέτηση πινακίδας στο Δημαρχείο Σύρου σχετικά με τον Ερνέστο Τσίλλερ για την ενημέρωση των επισκεπτών

Καμία πληροφορία για την αρχιτεκτονική “σφραγίδα”

Να ακολουθήσει ο Δήμος την ευρωπαϊκή τακτική, η οποία θέλει την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σε κτίρια – μνημεία τα οποία φέρουν τη σφραγίδα μεγάλων αρχιτεκτόνων, πρότεινε η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας “Πρώτα η Σύρος” προς την Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Δημοτικού Μεγάρου Σύρου – Ερμούπολης στο ιστορικό κέντρο του νησιού, το οποίο είναι αποτέλεσμα του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ και το οποίο όλοι θαυμάζουν μετά την άφιξή τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το γεγονός της απουσίας πληροφοριακής πινακίδας σχολιάστηκε και από επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια της θερινής σεζόν, με αποτέλεσμα τα μέλη της ελάσσονος μειοψηφίας να μεταφέρουν τις σχετικές παρατηρήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Πρόκειται για μία σοβαρή πρόταση που είναι χρήσιμο να εξετάσει ο Δήμος, αφού η Σύρος αποτελεί ένα νησί που έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει ένα κτίριο – μνημείο του Γερμανού αρχιτέκτονα, ο οποίος κόσμησε και άλλα αστικά κέντρα της χώρας με ιδιαίτερου κάλλους κτίρια.

Στο περιθώριο των ανωτέρω, αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη βρίσκεται στη Σύρο και στην ατζέντα των θεμάτων που θα θέσει ο Δήμος προς την ίδια, θα συμπεριληφθεί και το έργο συντήρησης και αποκατάστασης των όψεων του Δημοτικού Μεγάρου.

 

 

Ετικέτες: