Με φροντίδα από τον εφοπλιστή και γιο του αείμνηστου Πατριάρχη του Ρεμπέτικου, Βασίλη Βαμβακάρη

Διαμόρφωση βάσης για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Βαμβακάρη

Την πλήρη φροντίδα για τη δημιουργία και μεταφορά του γλυπτού αγάλματος του Μάρκου Βαμβακάρη έχει αναλάβει η οικογένεια του Πατριάρχη του Ρεμπέτικου και ειδικότερα ο γιος του, Βασίλης Βαμβακάρης, όπως είναι γνωστό τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, υπήρξε μέριμνα για τον ίδιο και για την τοποθέτηση του αγάλματος, διαδικασία που θα ακολουθήσει προσεχώς, καθώς ήδη διαμορφώθηκε η βάση επί της οποίας αυτό θα “θεμελιωθεί”. Πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της γενικότερης φροντίδας εκπονήθηκε και στατική μελέτη.

Η θέση του αγάλματος το οποίο δημιούργησε ο γλύπτης, Πέτρος Γεωργαρίου είναι επί της πλατείας Παπάγου στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης και η Σύρος πλέον μετρά αντίστροφα για τη μεταφορά και τοποθέτηση του αγάλματος.

Στο σημερινό φωτορεπορτάζ αποτυπώνεται η θέση που αυτό θα τοποθετηθεί καθώς και το άγαλμα, όπως αυτό έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο γλύπτης με προσωπική ανάρτησή του στη σελίδα του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προ μηνών. Συνολικά τη δαπάνη καλύπτει ο Βασίλης Βαμβακάρης.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, πρέπει να αναφερθεί πως ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε εργολαβία για τη συνολικά αντικατάσταση των ξύλινων δαπέδων στην πλατεία Παπάγου, καθώς και για τον ηλεκτροφωτισμό.