Εργασίες βελτίωσης των πλακών και των ραμπών που εξυπηρετούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης πλησίον της πλατείας Κανάρη

Συνθήκες ασφάλειας για τα ΑΜΕΑ

Εργασίες βελτίωσης των πλακών που εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑΜΕΑ στο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα στο ύψος των πεζοδρομίων της πλατείας Κανάρη αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες ασφάλειας στην κάλυψη της μετακίνησης τόσο των ατόμων με προβλήματα όρασης, όσο και των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Οι εργασίες έγιναν επί των πεζοδρομίων στο ύψος της επιχείρησης “Γιάννενα” αλλά και στην προβολή της προς το παραλιακό τμήμα, ώστε οι ειδικές πλάκες να μη μετακινούνται και να παραμένουν στη βάση τους, ώστε τα ΑΜΕΑ να εξυπηρετούνται με απόλυτη ασφάλεια.

Πρόκειται για εργασίες αναγκαίες ενόψει και της θερινής σεζόν, οπότε και αναμένεται υψηλή επισκεψιμότητα.

Πρέπει να σημειωθεί πως το Λιμενικό Ταμείο Σύρου έχει βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές του στο παραλιακό τμήμα, μέρος των οποίων αποτελούν και οι ειδικές πλάκες και οι ράμπες που εξυπηρετούν τα ΑΜΕΑ. Άλλωστε η Σύρος έχει βραβευθεί και ως καλύτερος προσβάσιμος προορισμός κατά το περασμένο έτος και ως εκ τούτου, οφείλει να ανταποκρίνεται και να μεριμνά για την κάλυψη των αναγκών σε επίπεδο μετακίνησης των ΑΜΕΑ.