Υποβαθμίζει την εικόνα της πλατείας Παπάγου η ξύλινη “αψίδα” που έχει τοποθετηθεί σε τμήμα της εισόδου της

Παραφωνία… στη γενικότερη ποιοτική ανάπλαση

Σημαντικές και άκρως απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις δέχεται η πλατεία Παπάγου με μέριμνα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπου και αντικαθίστανται τα παλαιά δάπεδα που δημιουργούσαν προβλήματα στις επιχειρήσεις, με μοναδική “παραφωνία” στην περιοχή, να αποτελεί η ξύλινη “αψίδα”.

Ειδικότερα, παντελώς ακαλαίσθητη δείχνει η ξύλινη - χρώματος μπορντό - “αψίδα” σε κεντρικό τμήμα της εισόδου στην πλατεία Παπάγου, στο παραλιακό τμήμα της Ερμούπολης, η οποία και παραμένει στο σημείο, αν και ο χώρος δέχεται σημαντικές εργασίες για την αναβάθμισή του και την εξυπηρέτηση πεζών και επιχειρηματιών.

Η γενικότερα ποιοτική εικόνα που διαμορφώνεται στην μέχρι πρότινος παραμελημένη πλατεία, συνοδεύεται δυστυχώς από την ακαλαίσθητη κατασκευή στην είσοδο μίας επιχείρησης, η οποία με τον όγκο της, δεν αναδεικνύει τον χώρο. Σκέψεις απομάκρυνσής της, θα ενίσχυαν τις γενικότερες προσπάθειες και παρεμβάσεις για την ανάδειξη του σημείου, το οποίο μπορεί να προσελκύσει κόσμο, αν φροντιστεί από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Συγκεκριμένα, το τρέχον διάστημα, αντικαθίστανται τα παλαιά και κατεστραμμένα ξύλινα δάπεδα με γρανιτόπλακες, ενώ η τοποθέτηση του αγάλματος του Μάρκου Βαμβακάρη ανέδειξε πολύ περισσότερο τη μικρή πλατεία.