Απαιτείται έλεγχος και προμήθεια νέου εξοπλισμού σε αρκετά σημεία της Ερμούπολης και ευρύτερα αυτής

Μικροί κάδοι που ζητούν… αντικατάσταση

Παντελώς ακαλαίσθητοι είναι αρκετοί από τους μικρούς κάδους απορριμμάτων στην Ερμούπολη αλλά και στις ευρύτερες περιοχές, αφού στην πλειοψηφία τους έχουν καταστραφεί ή παρουσιάζουν μεγάλες φθορές.

Ειδικότερα, στην πλατεία Μιαούλη οι δύο κεντρικοί μικροί πράσινοι κάδοι δεν έχουν δεχθεί καθαρισμό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα όπως προδίδει η εικόνα τους, ενώ σε παρόμοια μοίρα είναι και ο μικρός διπλός κάδος έξω από τις δημόσιες τουαλέτες της οδού Ανάφης.

Επιπλέον, στη βάση του συγκεκριμένου κάδου παρατηρούνται ακαθαρσίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βαθμό δυσοσμίας, ενώ τα καπάκια των πράσινων κάδων της πλατείας, δεν κουμπώνουν. Επίσης, αποχρωματισμένοι αλλά και βαμμένοι είναι και οι κάδοι στην είσοδο της οδού Σουρή.

Πέραν αυτών των περιοχών, σε κάκιστη κατάσταση είναι ο πλαστικός μικρός κάδος της οδού Νικ. Μανδηλαρά πλησίον της παράκαμψης της Λαλακιάς, όπως και ο διπλός κάδος στη θέση ΜΕΤΚΑ, όπισθεν του Αθλητικού Κέντρου, που είναι σχεδόν… διάτρητος από τη σκουριά, λόγω υγρασίας.

Η αρμόδια αντιδημαρχία οφείλει να καταγράψει τις ανάγκες και να προχωρήσει – και για λόγους καλαισθησίας – σε αντικατάστασή τους.