Νεοκλασική φιλοξενία στο κέντρο της Ερμούπολης

Απολλώνειον Palace

Με τη νεοκλασική φινέτσα που αρμόζει να διατηρείται στα νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης είναι αναπαλαιωμένο και διακοσμημένο το ξενοδοχείο Απολλώνειον Palace στο ιστορικό κέντρο της πόλης στη Σύρο, το οποίο αισίως διανύει το πέμπτο έτος της λειτουργίας του με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να προσφέρει τη φιλοξενία της το 2009 και για την οποία μίλησε αναλυτικά ένα εκ των μελών της οικογένειας των ιδιοκτητών και υπεύθυνος για τη λειτουργία του, ο Σπύρος Χάλαρης.

Αναλυτικά, η συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στον όμορφο χώρο αναμονής του ξενοδοχείου προβάλλεται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Οικογενειακή συμμετοχή στη λειτουργία

Αξίζει να σημειωθεί αρχικά, πως το Απολλώνειον Palace βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση με τη μία πλευρά του ξενοδοχείου να βρέχεται κυριολεκτικά από τη θάλασσα και να αποτελεί τμήμα της περιοχής Βαπόρια.

Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Ερμούπολης, το οποίο μετρά περισσότερα από 150 έτη ζωής και αφότου πέρασε στην κατοχή των σημερινών ιδιοκτητών του το 1996, διαμορφώθηκε με μεράκι και σκληρή δουλειά στη μορφή που φέρει σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο κ. Χάλαρης “ήταν σχεδόν ερείπιο όταν το παραλάβαμε και ξεκινήσαμε τις εργασίες αποκατάστασης το 2006 ενώ απαιτήθηκε η παρέλευση τριών χρόνων περίπου για την αναπαλαίωσή του”.

Όσον αφορά στη λειτουργία του δε, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2009 με αποτέλεσμα σήμερα να συμπληρώνει πέντε χρόνια. “Ήταν μία δύσκολη περίοδος όταν ξεκινήσαμε και χρειάστηκε πολύ προσωπική δουλειά” τόνισε ο κ. Χάλαρης, προσθέτοντας μάλιστα πως, “Με οικογενειακή συμμετοχή καταφέρνουμε να επιβιώσουμε και να λειτουργήσουμε ως επιχείρηση” σε μία περίοδο που απαιτεί θυσίες και αγώνα για την οικονομική επιβίωση.

Από παλαιά αρχοντική κατοικία... ξενοδοχείο

“Το Απολλώνειον Palace υπήρξε μία παλαιά αρχοντική κατοικία και καταφέραμε να τη μετατρέψουμε σε ένα ξενοδοχείο με ιδιαίτερες παροχές” σημείωσε ακολούθως ο κ. Χάλαρης αναφερόμενος σε όσα αυτό προσφέρει. “Το ξενοδοχείο έχει 13 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία συνολικά μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 28 άτομα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τέσσερις δίχωρες σουίτες που άνετα μπορούν να υποδεχθούν έως και τέσσερα ακόμη και πέντε άτομα” ενώ όπως πρόσθεσε από το roof garden της επιχείρισης μπορεί να απολαύσει κανείς την απέραντη θέα στο γαλάζιο της θάλασσας.

“Διαθέτουμε επίσης ένα όμορφο roof garden στον α΄ όροφο του ξενοδοχείου που λειτουργεί καθημερινά απογευματινές ώρες από τις έξι το απόγευμα έως και τις 12 το βράδυ ως καφετέρια με σπιτικά γλυκά και συνταγές αλλά και με λικέρ” ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως από την πίσω πλευρά του ξενοδοχείου υπάρχει απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο Σπύρος Χάλαρης, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της επιχείρησης, στόχος της οποίας είναι να ανταποκρίνεται στο μέγιστο βαθμό στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών της.

“Κάποια από τα πιο όμορφα σχόλια του λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι για την εξυπηρέτηση που προσφέρουμε”, ανέφερε, γεγονός που όπως τόνισε ικανοποιεί και ευχαριστεί ιδιαίτερα τον ίδιο και την οικογένειά του, αφού με προσωπικό κόπο με τη σειρά τους έρχονται να απαντήσουν στα πιο υψηλά γούστα που μπορεί να χαρακτηρίζουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.