Έναρξη τουριστικής έκθεσης GreekTourismExpo 2014

Τα νησιά του Αιγαίου οι πρωταγωνιστές της βραδιάς

Άνοιξε τις πύλες της η πρώτη διεθνής τουριστική έκθεση GreekTourismExpo 2014, στο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo, θέτοντας τα θεμέλια μιας νέας τουριστικής δυναμικής τόσο για τα νησιά όσο και για ολόκληρη την χώρα. Ο βασικός στόχος της έκθεσης επιτεύχθηκε καθώς τα συμμετέχοντα νησιά, μεταξύ των οποίων και η Σύρος με το επιβλητικό περίπτερο,  δύνανται να προωθήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή τουριστική αγορά.Η έκθεση πλαισιώθηκε από την παρουσίαση των νησιών του βορείου και νότιου Αιγαίου που προέβαλλαν τις παραδόσεις τους μέσω των διαφημιστικών φυλλαδίων ή του κεράσματος παραδοσιακών γαστρονομικών γεύσεων ενώ παράλληλα υπήρξαν περίπτερα αεροπορικών, ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Υφυπουργού Τουρισμού, παρουσία επίτιμων εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου όπως του Προέδρου Ελλήνων Ξενοδόχων, του πρόεδρου του ΣΕΤΕ και του ΕΟΤ. Η κορδέλα κόπηκε και η χώρα ξεκινά το νέο της τουριστικό ταξίδι ενώ συγκεκριμένα η Σύρος κάνει στην πράξη τα πρώτα της τουριστικά βήματα.

 

Η χώρα έχει καταφέρει επιτυχώς να δημιουργήσει ένα τουριστικό ανταγωνιστικό μοντέλο με σημαντικότερους παράγοντες τα νησιά των Κυκλάδων. Μέσα από την σημερινή έκθεση και την συμμετοχή των νησιώτικων περιοχών έγινε εφικτή η προβολή αφενός των κλασσικών μορφών τουρισμού και οι στοχεύσεις των εκάστοτε τουριστικών περιοχών και αφετέρου αναδείχθηκαν οι εναλλακτικές τουριστικές μορφές, που δύναται κάθε τόπος ξεχωριστά να αξιοποιήσει. Με στόχο την προσέλκυση αγοραστών από το εξωτερικό και τις νέες εμπορικές συνεργασίες, η οργανωμένη έκθεση πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί ένα εποικοδομητικό και επικοινωνιακό δίκτυο μεταξύ των τοπικών τουριστικών φορέων με διεθνείς buyers,  τουριστικά γραφεία και άλλης φύσης επενδυτές. Συγκεκριμένα, η εν λόγω έκθεση φιλοξένησε περισσότερους από 150 εκθέτες οι οποίοι, προβάλλοντας το τουριστικό προφίλ του τόπου που αντιπροσώπευαν, άνοιξαν τις τουριστικές τους αγορές αφού τους δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με σημαντικούς επενδυτικούς και τουριστικούς φορείς, μέσα από το πρόγραμμα  B2B meetings.

Ο επιχειρησιακός κόσμος συνέπλευσε με τον τουριστικό κλάδο υπό την αιγίδα της τουριστικής έκθεσης που ξεκίνησε σήμερα, προσφέροντας σημαντικές τουριστικές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες ώστε να προβάλλουν την μοναδικότητα του τόπου τους. Η συμμετοχή της πρωτεύουσας των Κυκλάδων σημείωσε θετικές εντυπώσεις, εξυμνώντας το πολιτισμικό της μεγαλείο καθώς το περίπτερο της κοσμείτο από την εντυπωσιακή φωτογραφία του θεάτρου “Απόλλων” και τα έπιπλα του πολιτισμικού διαμαντιού του νησιού, μεταφέροντας την θεατρική και πολιτισμική ατμόσφαιρα του χώρου στην καρδιά της τουριστικής έκθεσης. Ικανοποιημένοι δήλωσαν τόσο οι αντιπρόσωποι του τουριστικού περιπτέρου της Σύρου όσο και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που εμφανίστηκε με δικό της αυτόνομο περίπτερο, για την ανταπόκριση που δέχθηκε το προβαλλόμενο τουριστικό προϊόν από τους ενδιαφερόμενους. Τέλος, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τουρισμού κ. Φώσκολο, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές συζητήσεις με τουριστικούς επενδυτές και αναμένεται η εξέλιξη. 

Ετικέτες: