Ξεκινά η εξόφληση των εργαζομένων του Νεωρίου

Για άμεση έναρξη της σταδιακής αποπληρωμής των εργαζομένων του Νεωρίου, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας, κατά τη σημερινή ενημέρωση του στο ναυπηγείο της Σύρου.

Η τελευταία προθεσμιακή ημερομηνία της 5ης Νοεμβρίου, για την επόμενη μέρα του Νεωρίου, αποτέλεσε και την αφορμή για μία σειρά σεναρίων σχετικά με τις πιθανές ή και απίθανες εξελίξεις που μπορεί να έχει η υπόθεση του ναυπηγείου, όπως και για τη στάση του Πάνου Ξενοκώστα, ειδικά έναντι των εργαζομένων και της δεσμευτικής απόφασης του δικαστηρίου, επί του σχεδίου εξυγίανσης, για την εξόφληση τους.

Αντί άλλης απάντησης έναντι όλων αυτών, ο κ. Ξενοκώστας επέλεξε να ενημερώσει ο ίδιος τους εργαζόμενους, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, ανακοινώνοντας τους ότι από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή του 70% των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους περίπου 500 εργαζόμενους, όπως και προς τους τοπικούς προμηθευτές του ναυπηγείου, με την τελική εξόφληση του υπόλοιπου 30% σε βάθος χρόνου ενός μήνα, να φτάνει το συνολικό ποσό περίπου στα 10 εκ. ευρώ.

 

 

 

 

Ετικέτες: