Βραδιά Καλλιτεχνικής Έκφρασης στο Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας

“Η παλέτα των συναισθημάτων”

Δημιουργική απελευθέρωση μέσα από το χορό, τη μουσική, το θέατρο και την ποίηση

Νεανικό πάθος και δημιουργικός παλμός “πλημμύρισαν” την αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης των μαθητών της ΣΤ' τάξης, οι οποίοι παρουσίασαν ένα πλούσιο θέαμα μουσικής, χορού, δραματουργίας, αλλά και λογοτεχνικής περιπλάνησης.

Με οδηγό τη γυμνάστρια και δασκάλα χορού Μάντυ Παπανδρέου, οι μαθητές ξεδίπλωσαν τις καλλιτεχνικές ικανότητές τους, μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, εισπράττοντας το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού.

“Εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο”

Φωνάζοντας δυνατά “αυτόν τον κόσμο θα τον αλλάξουμε εμείς”, απέδειξαν περίτρανα ότι τα όνειρα, οι σκέψεις και οι επιθυμίες της νέας γενιάς η οποία αποτελεί την μοναδική φωτεινή ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον με χρώμα, ρυθμό και ζωντάνια δεν καταποντίζονται, ούτε εξοστρακίζονται εξαιτίας των οικονομικών και οποιονδήποτε άλλων δυσκολιών, που ταλανίζουν το δικό μας “σήμερα”.

Με ευαισθησία και αγάπη στην καλή μουσική έπαιξαν και ερμήνευσαν διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής και παγκόσμιας σκηνής όπως το “Οι μάγοι στη σκηνή...τραγουδούν” του Διονύση Σαββόπουλου, το “Knocking on heaven's door” των Guns N' Roses, αλλά και το “One” των U2.

“Παρέλαση” ταλέντων

Παράλληλα, ξεδίπλωσαν το υποκριτικό ταλέντο τους μέσα από διδακτικά θεατρικά δρώμενα γύρω από τις αξίες της ζωής, τις αστείες συνέπειες του ψέματος, αλλά και την αχαλιναγώγητη τρέλα για παιχνίδι και δημιουργία. Μεταξύ άλλων, απήγγειλαν αξιόλογα ποιήματα όπως η “Ιθάκη¨του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη και το “Αν...” του R. Kipling. Εκτόξευσαν το κέφι στα ύψη με τις χορευτικές φιγούρες και τα γοητευτικά τσαλίμια τους, “κλέβοντας” την παράσταση με τον συγχρονισμό, την συντονισμένη κίνηση και το ασυναγώνιστο σκέρτσο τους.

Ανάμεσα στις καλύτερες στιγμές της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β' και ο αντιδήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Δημήτρης Ρούσσος ήταν και η σωματική απόδοση εικαστικών έργων με τον τίτλο “διπλές όψεις”, όπου τα παιδιά έδωσαν πνοή στους πίνακες, χρησιμοποιώντας μόνο τη φαντασία και το καλλιτεχνικό υπόβαθρό τους.

Σύμπραξη γονέων και μαθητών

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους Σοφοκλή Κοσκινά, Γεωργία Λίτσα, Μπέτυ Περρή, Ιωσήφ Ρούσσο και Νικηφόρο Χριστοφόρου, ενώ οι μαθητές αποχαιρέτησαν το κοινό με τον “Κεμάλ” σε σύνθεση του Μάνου Χατζιδάκι και στίχους το Νίκο Γκάτσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τους μαθητές και τους γονείς της Στ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών στο νησί της Νάξου.