Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων μοιράστηκαν οι μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος”

"Γίνε μαζί μου παιδί"

Και πάλι “παιδιά” ένιωσαν όσοι είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν χθες την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Άγιος Γεώργιος και του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου “Η Φωλιά” στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Σεβαστιανού.

Με το χαμόγελο στα χείλη μικροί και μεγάλοι μαθητές παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο αγάπη και χαρά που ετοίμασαν με τη βοήθεια και τις άοκνες προσπάθειες των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής Μάριος Καπέλλας εξέφρασε εκ μέρους των Φρερ, των Διευθύνσεων του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, όλων των εκπαιδευτικών και συνεργατών του Σχολείου τις πιο θερμές ευχές για τις Άγιες μέρες που έρχονται, για το νέο Έτος, υγεία και ευτυχία στον καθένα ξεχωριστά. Η γιορτή ξεκίνησε με την εκδήλωση που ετοίμασαν οι λιλιπούτειοι μαθητές του σχολείου. Με το νάζι να έχει τον πρώτο λόγο τα προ-προνήπια παρουσίασαν την ιστορία της Γέννησης σαν παραμύθι. Στη συνέχεια, τα Προνήπια με βάση τη μουσικοκινητική τέχνη ερμήνευσαν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του θεατρικού έργου “Το κατάστημα των παιχνιδιών” από τα Νήπια. Μέσα από το έργο, το κοινό είχε την ευκαιρία να τρυπώσει σε ένα μαγαζί παιχνιδιών, στο οποίο τα παιχνίδια παίρνουν σάρκα και οστά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Χαρά, ζεστασιά και αγάπη

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου οι οποίοι παρουσίασαν ένα μοναδικό πρόγραμμα με τη μουσική, τον χορό και το τραγούδι να έχουν όπως κάθε χρόνο κυρίαρχη θέση. Η Χορωδία της Ε' και ΣΤ' τάξης μαζί με τις μελόντικες της Δ' τάξης ζέσταναν το κοινό με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια, που θύμισαν σε όλους το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων: τη χαρά, τη ζεστασιά και την αγάπη που πρέπει να χαρίζουμε απλόχερα ο ένας στον άλλο. Τέλος, τα παιδιά της Γ' τάξης έδωσαν μία πρώτη γεύση από την καινούρια χρονιά, συστήνοντας με παιχνιδιάρικη πάντα διάθεση έναν έναν τους δώδεκα μήνες του 2014 και τις τέσσερις εποχές του, οι οποίες ζωντάνεψαν γιορτινά τόσο με τη μουσική του Βιβάλντι, όσο και με τα χορευτικά των παιδιών της Β' τάξης. Ωστόσο, το πέρασμα αυτό δεν θα είχε ξεχωριστό χαρακτήρα, αν δεν ήταν εκεί η Α' τάξη για να υποδεχτεί τον αγαπημένο Άγιο όλων, τον Άγιο Βασίλη.

Ετικέτες: