Επίσκεψη του παιδικού σταθμού «Η Φωλιά» στο κέντρο της Ερμούπολης

Το κυνήγι των χαμένων συναισθημάτων

Τα χαμένα συναισθήματα αναζήτησαν στον πεζόδρομο της Ερμούπολης οι μαθητές του παιδικού σταθμού «Η Φωλιά», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου με στόχο τη βιωματική προσέγγιση της γνώσης, αλλά και την εξοικείωση των παιδιών στο κοινωνικό πλαίσιο, όπου ζουν, μεγαλώνουν και γαλουχούνται με αξίες και ιδανικά.

Σκοπός της επίσκεψης στο εμπορικό κέντρο της πόλης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας ανάμεσα στα προνήπια και τους μικρότερους μαθητές. Τα παιδιά κρατούσαν στα χέρια τους τη μισή εικόνα ενός συναισθήματος και κλήθηκαν να βρουν το άλλο της μισό. Στη συνέχεια έπαιξαν σχετικά παιχνίδια, έχοντας στην παρέα τους και το εκπαιδευτικό ρομποτάκι του σχολείου, τον «Beebot».

Εκφράζομαι και γνωρίζω την πόλη μου

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τα συναισθήματά τους και ταυτόχρονα να έρθουν πιο κοντά με την τοπική κοινωνία. «Το δρόμο έδειξαν οι μεγαλύτεροι της παρέας που το έχουν δουλέψει μέσα στην τάξη και έχουν μάθει να εκφράζουν την αγάπη, τη χαρά ή το θυμό τους», τόνισε στην «Κοινή Γνώμη» η υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού, Χριστίνα Λορέντζου, εξηγώντας πως η επίσκεψη αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά την πόλη τους κάνοντας ταυτόχρονα, κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Επιπλέον, οι εκδρομές αποτελούν και μία μορφή επιβράβευσης των μαθητών για την προσπάθεια, τη δουλειά και την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του σχολείου μέσα από τις οποίες γίνονται ενεργοί πολίτες.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά έπαιξαν με το Beebot, στο ειδικό χαλί των συναισθημάτων που στρώθηκε στον πεζόδρομο. Το παιχνίδι αυτό ήταν ένας συνδυασμός γνώσης και ψυχαγωγίας, καθώς μέσα από την αναζήτηση του άλλου μισού, οι μαθητές έκαναν τα πρώτα τους βήματα και στα μαθηματικά, όπου ανήκει η συμμετρία.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την προσφορά χειροποίητων πασχαλινών δώρων στους καταστηματάρχες του κέντρου, που κατασκεύασαν οι μαθητές και οι δασκάλες του σχολείου.