O Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Η πρώτη "καλημέρα" στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σύρου

Τη νέα σχολική χρονιά υποδέχτηκαν σήμερα το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, που λίγο πριν χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι» συγκεντρώθηκαν στις σχολικές μονάδες του νησιού, για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Το πρώτο «καλωσόρισμα» ήρθε από τα χείλη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, όπως τέλεσε τον αγιασμό τόσο στο συγκρότημα των Γυμνασίων, όσο και στα Λύκεια στην περιοχή του Μάννα. Ο κ. Δωρόθεος απηύθυνε τις πατρικές ευχές του προς το έμψυχο δυναμικό των σχολείων, οι οποίοι, αντικρουόμενοι τις καθημερινές προκλήσεις της εποχής, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, που αποτελεί το μέλλον του τόπου μας.

Ευχές για μία καλή και εποικοδομητική χρονιά, απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, η αναπληρώτρια του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Τσαμπίκα Καράκιζα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μιχαλόπουλος, καθώς και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Στον σύντομο χαιρετισμό τους οι ομιλητές εστίασαν στους καλούς οιωνούς με τους οποίους ξεκινάει το φετινό διδακτικό έτος, δεδομένης της πληρότητας στο έντυπο υλικό των σχολείων και της ικανοποιητικής τοποθέτησης εκπαιδευτικών, αλλά και στην αγαστή συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φραγκίσκος Βακόνδιος, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και στελέχη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης».