Με επιτυχία διεξήχθη ο Δρόμος Υγείας του ΕΠΑΛ Σύρου για τη στήριξη του Δημήτρη Ρίζου

ΝΑΙ στην άσκηση και στην προσφορά

Από ζωή, υγεία, χαρά και ελπίδα πλημμύρισε η πλατεία Μιαούλη, σημείο εκκίνησης και τερματισμού του Δρόμου Υγείας που διοργανώθηκε από το ΕΠΑΛ Σύρου με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων για την αποκατάσταση της παραπληγίας του πρώην μαθητή του σχολείου, Δημήτρη Ρίζου.

Ο αγώνας διεξήχθη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών από σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και Δρομέων της Σύρου, οι οποίοι στήριξαν αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Άντρες, γυναίκες και έφηβοι διένυσαν απόσταση συνολικά 2,8 χλμ, είτε τρέχοντας είτε περπατώντας. Στο χώρο των αγώνων υπήρχαν άτομα εξειδικευμένα στην παροχή πρώτων βοηθειών. Κατά μήκος της διαδρομής μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπήρχε πάγκος τροφοδοσίας νερού, ενώ στον τερματισμό προσφέρθηκαν νερό και φρούτα στους συμμετέχοντες. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ακολούθησαν απονομές στο σημείο του τερματισμού.

Στην Πλατεία υπήρχε κουτί ελεύθερης εισφοράς, ενώ διατέθηκαν προς πώληση 400 μπλουζάκια, αξίας 6 ευρώ, τα οποία έγιναν ανάρπαστα. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η τοπική κοινωνία αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και συνέβαλε στη συγκέντρωση ενός σεβαστού ποσού, το οποίο θα διατεθεί στον Δημήτρη Ρίζο», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη», ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σύρου, Νίκος Βουτσίνος.

Τη δραστηριότητα υποστήριξαν με τη σειρά τους αρκετοί χορηγοί, οι οποίοι διέθεσαν είτε χρήματα είτε προϊόντα για την ανάγκη του αγώνα. Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η συμβολή των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και από τις δύο βαθμίδες Εκπαίδευσης, καθώς και των Προσκόπων Σύρου οι οποίοι εκτός από την παραχώρηση της εστίας τους, προσέφεραν στο σχολείο τραπέζια, καρέκλες και ρεύμα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας» ενημέρωσε δρομείς, περιπατητές και συνοδούς για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών που μπορεί να αυξήσει ικανοποιητικά τον αριθμό και τις πιθανότητες κάποιος συνάνθρωπος μας να "ξαναγεννηθεί".

Μέσω του Δρόμου Υγείας, το ΕΠΑΛ Σύρου μετέδωσε το μήνυμα της ενότητας, της προσφοράς, αλλά και της υγιεινής ζωής που επιφέρει ευεργετικά στον άνθρωπο.