Η πλατεία Μιαούλη χόρεψε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς με τη βοήθεια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Ηλιόλουστες ευχές από μικρούς και μεγάλους μαθητές

Χαμόγελα σε γονείς και περαστικούς της Πλατείας Μιαούλη σκόρπισαν την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, ολοκληρώνοντας τη φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή τους με φόντο το επιβλητικό Δημαρχείο.

"Μ' ένα στόμα μια φωνή" μικρά και μεγάλα παιδιά, από την Α' ως την ΣΤ' τάξη έψαλλαν, τραγούδησαν, αφηγήθηκαν, απήγγειλαν κι ένιωσαν λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων, γιορτάζοντας και βιώνοντας με μοναδικό τρόπο τη χαρά της Θείας Γέννησης στην αυλή του σχολείου τους. Τη γιορτή παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Παναγιώτης Λίτσας.

Ο επίλογος της φετινής εκδήλωσης δόθηκε στην πλατεία Μιαούλη με τους μαθητές να χορεύουν τόσο σε ζευγάρια, όσο και όλοι μαζί μπροστά από το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αμέσως μετά, παιδιά και εκπαιδευτικοί εισήλθαν στο Δημαρχείο όπου τραγούδησαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα.

Σημειώνεται ότι, ο καλός καιρός επέτρεψε τη διοργάνωση της γιορτής σε εξωτερικό χώρο, καθώς το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης δε διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων. «Θα πρέπει κάποτε κάθε σχολείο να έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει γιορτές κι εκδηλώσεις πολιτισμού -όχι ενώνοντας δυο αίθουσες διδασκαλίας και χωρίς τεχνολογικό εξοπλισμό- αλλά σε χώρο κατάλληλο, για να χαίρονται παιδιά , γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα από τη συμμετοχή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λίτσας, με την ευχή να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα όχι μόνο για το 1ο Δημοτικό, αλλά και για όλα τα σχολεία του νησιού που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες.