Επιμορφωτική συνάντηση από απόσταση του 1ου ΠΕ.ΚΕ.Σ. Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Φροντίζοντας τον εκπαιδευτικό: Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση

  • Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020 - 06:31

Σημαντικά ζητήματα που συνδέονται με την καθημερινότητα που βιώνει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο θα συζητηθούν  στο πλαίσιο της εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικής δράσης για εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων των Κυκλάδων με θέμα: «Φροντίζοντας τον εκπαιδευτικό: Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση».

Η δράση διοργανώνεται από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου (Ειρήνη Τσαβαλά, Πέτρο Προβελέγγιο, Μαριλένα Γιαννούλη και Αικατερίνη Κατσανδρή) σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στις 17.00 με εισηγήτρια την Ψυχολόγο Ιωάννα Χαρδαλούπα.

Το έργο του εκπαιδευτικού σήμερα κρίνεται πιο απαιτητικό από ποτέ, καθώς καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στις πολλαπλές και πολυεπίπεδες ανάγκες των μαθητών/τριών. Συχνά οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, από ζητήματα ενδοσχολικών συγκρούσεων, μέχρι αλλαγές και αναταραχές που συμβαίνουν σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο και επηρεάζουν σημαντικά τη σχολική κοινότητα, όπως η πανδημία covid-19.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης, θα δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως: «πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποστηρίξουν τα παιδιά μέσα σε αυτές τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες;» ή «πώς μπορούν να υποστηριχθούν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί;»

Παράλληλα, θα συζητηθεί η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και θα δοθεί έμφαση στην υποστήριξη και ενδυνάμωση του ίδιου του εκπαιδευτικού.

Σύνδεσμος Τηλεδιάσκεψης: https://hamogelo.webex.com/hamogelo/k2/j.php?MTID=t237cdf3f3b68aa879b54fb2a03904494 

• Session number: 163 699 0360

• Session password: UeVrM8Hd7v4