Συμμετοχή μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου στον διαγωνισμό και την έκθεση του Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου

Αφύπνιση συνειδήσεων μέσω της δημιουργίας

  • Πέμπτη, 1 Απριλίου, 2021 - 06:12

Στον διαγωνισμό του Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου με θέμα «Μαθητές και Απόσταση» - έννοιες ασυμβίβαστες που πρέπει να συνυπάρξουν υπό την πίεση του COVID-19- συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου.

Στο πλαίσιο της δράσης, παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσκλήθηκαν να συστηθούν στο κοινό και μέσα από τα έργα τους να προβάλουν την δική τους οπτική για τα νέα δεδομένα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Τα δημιουργήματά τους παρουσιάζουν τα όνειρά τους για τον κόσμο μετά την κρίση, ενώ μέσα από την απόσταση τα παιδιά θα βρουν την ισορροπία που χρειάζονται για να διατηρήσουν και να διαφυλάξουν τις σχέσεις με τους φίλους και τους συμμαθητές τους.

Στη δράση έλαβαν μέρος μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Ο Άγιος Γεώργιος», καθώς και του Βαμβακάρειου Γυμνασίου.

Για τις ανάγκες της αξιολόγησης θα συσταθεί ειδική καλλιτεχνική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την επιλογή των έργων. Μέσα από τον διαγωνισμό, θα αναδειχθούν δύο νικητές , ένας μαθητής από την πρωτοβάθμια και ένας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. της πρωτοβάθμιας και ένα μαθητή / μαθήτρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το έργο που θα βραβευτεί (ανά εκπαιδευτική βαθμίδα) θα γίνει αφίσα του Τομέα Νεότητας ΕΕΣ, ενώ όλες οι δημιουργίες θα εκτεθούν σε χώρο που θα προσδιορισθεί μελλοντικά.

Η μέρα της εκδήλωσης μπορεί να ταυτιστεί με την ημέρα του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας ΕΕΣ (8η Μαΐου) και ο διαγωνισμός να πλαισιωθεί με διάφορες εκδηλώσεις.

Φιλοδοξία του Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου ήταν η διοργάνωση του Πανελλήνιου αυτού διαγωνισμού να αφυπνίσει συνειδήσεις μιας και θα προβάλει τη διάσταση που έχει λάβει στα δικά τους μάτια η πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19).