Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου και Δήμου Θήρας

Τη σύναψη Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δήμου Θήρας ενέκρινε ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Θήρας.

Σκοπός του Πρωτοκόλλου είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας, στόχων και αντίστοιχων πεδίων δράσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν από κοινού οι δύο φορείς. Παράλληλα, αναμένεται και η ανάδειξη πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης και δημιουργίας δεσμών της τοπικής κοινωνίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δράσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος

Οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν με τη συμμετοχή και των δύο πλευρών θα διαμορφωθούν σταδιακά σε προτεινόμενες δράσεις με τη συγκρότηση Ειδικών Επιτροπών από τα δύο μέρη που εμπίπτουν σε πεδία συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια θα εξειδικεύονται και διατυπώνονται σε μορφή Προγραμματικής Συμφωνίας.

Οι Ειδικές Επιτροπές θα συνεργαστούν με επιμέρους ομάδες εργασίας, οι οποίες θα συγκροτηθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να επεξεργάζονται προτάσεις σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως πεδία συνεργασίας ορίζονται τα ακόλουθα: Ανάπτυξη νήσων και αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, Τουριστική Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα και καινοτομία, Προστασία και διαχείριση χερσαίου και υδάτινου περιβάλλοντος και περιβαλλοντικές πολιτικές, Ναυτιλία και μεταφορές, Κοινωνία της πληροφορίας και πρόσβαση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες, Πολιτισμός και πολιτιστική προβολή, Κοινωνική συνοχή και προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, Δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση και Διοίκηση και στρατηγικός σχεδιασμός σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ετικέτες: