Δήμος Μυκόνου

"Μαζί για το περιβάλλον" στη Ρήνεια

  • Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 20 Ιουν. 2018 - 7:27

Ακόμα μια σημαντική εθελοντική δράση παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού στη Ρήνεια, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου.
Υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η δράση «Μαζί για το Περιβάλλον», με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ευθύνης.
Στην εθελοντική δράση καθαρισμού της Ρήνειας συμμετείχαν εθελοντές από τις εταιρίες UNIPHARMA και INTERMED του Φαρμακευτικού Ομίλου Τσέτη και ομάδα δυτών του διεθνούς οργανισμού All For Blue της κ. Κατερίνα Τοπούζογλου.
Από τον παράκτιο και υποβρύχιο χώρο του Σκίνου (παραλία) περισυνελέγησαν 23 γυάλινα μπουκάλια, 18 αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, 27 πλαστικές σακούλες, ένας μεγάλος κάβος  καραβιού που είχε τυλιχθεί στα βράχια, μια ψησταριά, 8 αναπτήρες, ένα σακουλάκι με αρακά από το Ιράν, μια νταμιτζάνα κρασιού και 5 πλαστικά ποτήρια, συνολικά κοντά στα 100 κιλά απορριμμάτων και αντικειμένων!
Όλα τα ανωτέρω στοιχεία καταχωρήθηκαν σε διεθνή βάση δεδομένων, ύστερα από καταγραφή και ζύγισμα, όπως προβλέπεται από τους παγκόσμιους οργανισμούς All For Blue και Project Aware.
Πρόκειται για ακόμα μια σημαντική εθελοντική δράση, στα πλαίσια του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση-εκπαίδευση μικρών και μεγάλων σχετικά με τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου των νήσων Μυκόνου, Δήλου και Ρήνειας.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά όλες εκείνες τις εθελοντικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ανάδειξη του μείζονος ζητήματος της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και τις δράσεις που συνδράμουν έμπρακτα προς αυτή την κατεύθυνση.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, που επέλεξαν για την εταιρική τους δράση τον χερσαίο και ενάλιο αρχαιολογικό χώρο της Ρήνειας, στέλνοντας μήνυμα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.
Εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς που έχουμε χαράξει, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς Μυκονιατών, η οποία θα κληρονομήσει και θα διαχειριστεί τον φυσικό πλούτο των νησιών μας τις επόμενες δεκαετίες.»

Ετικέτες: