Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Μέτρα προστασίας ζώων συντροφιάς και αδέσποτων

  • Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2019 - 20:46

Συμβάλλοντας στην προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφαρμόζει πρόγραμμα περισυλλογής και φροντίδας τους. Στο πλαίσιο αυτό, μεριμνά για τον εμβολιασμό, την ηλεκτρονική καταγραφή και τη σήμανση των αδέσποτων, χρηματοδοτεί τη στείρωσή τους και παρέχει δωρεάν μικροχειρουργικές επεμβάσεις και εξετάσεις λεϊσμανίωσης (καλαζάρ) αδέσποτων σκυλιών.

Παράλληλα, ο Δήμος καλεί όλους στην τήρηση των κανόνων καλής μεταχείρισης και  ευζωίας των ζώων, στο πλαίσιο συμμόρφωσης και εφαρμογής του Ν. 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Η μη τήρηση των κανόνων επισείει κυρώσεις (υψηλά πρόστιμα).

Τέλος, καλούμε τους πολίτες μας να επικοινωνήσουν με τη Φιλοζωική Νάξου προκειμένου να υιοθετήσουν ή φιλοξενήσουν προσωρινά αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία βρέθηκαν και στα οποία έχουν παρασχεθεί όλες οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φιλοξενία και το πρόγραμμα φροντίδας αδέσποτων ζώων του Δήμου μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (22853-60138).