Έναρξη εργασιών ανάπλασης της πλατείας του Όρμου

  • Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2020 - 13:07

Με την τέλεση αγιασμού ξεκίνησαν στην Αιγιάλη οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας του Όρμου.

Ο αγιασμός τελέστηκε την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 από τους ιερείς Αντώνιο Δεσποτίδη και Κώστα Νομικό. Παρόντες ήταν ο κ. Ιωάννης Μαργαρίτης Έπαρχος Π.Ε. Νάξου – Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης – Υδατοκομιών – Κρουαζιέρας – Ακτοπλοΐας – Αερομεταφορών Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, υπάλληλοι του Δήμου και πλήθος Αμοργιανών που παρακολούθησαν τη θεμελίωση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει αρχιτεκτονικά και περιβαντολλογικά το παραλιακό μέτωπο και τον οικισμό του Όρμου αποτελώντας παράλληλα την πρώτη οργανωμένη παρέμβαση για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας στα αστικά τμήματα της Αμοργού βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Η ανάπλαση της πλατείας του Όρμου Αιγιάλης αποτελεί δέσμευση της δημοτικής αρχής και γίνεται πράξη με την δυναμική συμπαράσταση και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Για την υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 659.301,37 ευρώ, υπεγράφη προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ.Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Αμοργού, κ,Ελευθέριου Καραΐσκου και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού, Κωνσταντίνου Γρίσπου, βάσει της οποίας η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά στην κατασκευή του έργου, με τη χορήγηση χρηματοδότησης ύψους μέχρι 250.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών (ΠΔΕ) της.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού συνδράμει με το ποσό των 400.000ευρώ και ο Δήμος Αμοργού με το ποσό των 9301,37€.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αμοργού και ανάδοχος του έργου είναι η VAST-MAKE ΙΚΕ.