Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πάλι, μετά την περσινή της ακύρωση, η εκδήλωση «Μία Γιορτή για την Καρθαία» στο Αρχαίο Θέατρο της Κέας

Επιστρέφει η «Γιορτή για την Καρθαία»

  • Δευτέρα, 28 Ιουνίου, 2021 - 06:16

Επανέρχεται στην Κέα ο θεσμός «Μία Γιορτή για την Καρθαία», που επί σειρά ετών πραγματοποιείται στο Αρχαίο Θέατρο Καρθαίας, φέρνοντας σε επαφή τον αρχαίο και τον σύγχρονο πολιτισμό του νησιού.

Σύμφωνα με τη σχετική ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κέας, η Γιορτή της Καρθαίας αναμένεται, άνευ απροόπτου, να επανέλθει μετά την περσινή ακύρωσή της λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, στο Αρχαίο Θέατρο εντός του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της εντεταλμένης για θέματα πολιτισμού, κ. Στέλλας Δεμένεγα, προς το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Ο Δήμος Κέας επιθυμεί να διοργανώσει φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «Μια γιορτή για την Καρθαία», στο Αρχαίο Θέατρο της Καρθαίας το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου  2021.

Η εν λόγω εκδήλωση παρουσιάζει στο κοινό ένα πρόγραμμα υψηλού καλλιτεχνικού και πολιτισμικού περιεχομένου, αντάξιο του αρχαίου χώρου της Καρθαίας.

Η φετινή πρόταση για τη διεξαγωγή της μουσικής παράστασης αφορά σε μια επιλογή από αντιπροσωπευτικά τραγούδια από Μικρά Ασία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κάτω Ιταλία, Ελλάδα κ.α. Όλα τα τραγούδια θα είναι ενορχηστρωμένα για να αποδοθούν από κουαρτέτο εγχόρδων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πάντρεμα παραδοσιακού και κλασικού ήχου, αναδεικνύοντας τις όμορφες μελωδίες και το «χρώμα» της κάθε χώρας, όπως και τα κοινά τους μουσικά σημεία.

Είναι πολύ σημαντικό ο Δήμος μας να πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις στο  εν  λόγω  θέατρο, καθώς αναδεικνύουν  και προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πέρυσι, δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση λόγω των ειδικών συνθηκών και των περιορισμών που επικρατούσαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Φέτος, λαμβάνοντας υπόψη και τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά  πρωτόκολλα, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μια Γιορτή για την Καρθαία», η οποία είχε σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία κατά τα προηγούμενα χρόνια».

Κατόπιν της εισήγησης της κ. Δεμένεγα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μία Γιορτή για την Καρθαία», το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, ενώ σχετικό αίτημα χρηματοδότησης έχει αποσταλεί προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τη συνδιοργάνωσή της.

 

Ετικέτες: