Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε ο οριστικός ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου

Ξεκινά η επέκταση του Νηπιαγωγείου Καταπόλων Αμοργού

  • Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:16

Στην οριστικοποίηση του αναδόχου, που θα αναλάβει το σημαντικό έργο της επέκτασης του νηπιαγωγείου Καταπόλων Αμοργού, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμοργού.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των σχολικών υποδομών του νησιού, ο Δήμος Αμοργού, ήδη από τον Μάιο, είχε προκηρύξει συνοπτικό διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου επέκτασης του Νηπιαγωγείου Καταπόλων, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμικότητα, αλλά και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες.

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 26 Αυγούστου, οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» - Άξονας Προτεραιότητας 5 «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής», στην πράξη με τίτλο «Επέκταση νηπιαγωγείου Καταπόλων Αμοργού» και MIS 5052160 – και συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 50% από Εθνικούς Πόρους, ενώ η χρηματοδότησή του γίνεται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 365.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου του νηπιαγωγείου των Καταπόλων Αμοργού, κατά 138,72 τ.μ., έτσι ώστε το νέο κτίριο που θα έχει επιφάνεια συνολική 197,81 τ.μ. να καλύπτει τις νέες αυξημένες ανάγκες στέγασης και λειτουργίας του νηπιαγωγείου.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η προσθήκη νέων χώρων κατ’ επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου που στεγάζει το νηπιαγωγείο Καταπόλων Αμοργού, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του, τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του, την αύξηση του δυναμικού του και γενικά την ευθυγράμμισή του με ό,τι θεωρείται νέα αντίληψη για τα Νηπιαγωγεία. Το Νηπιαγωγείο στη νέα του μορφή θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 50 μαθητές. Επίσης, θα γίνουν εργασίες στον αύλειο χώρο και ειδικότερα θα κατασκευαστούν πέργκολες, θα τοποθετηθούν τραπέζια, καθιστικοί πάγκοι, θα δημιουργηθούν διαδρομές για χρήση και από άτομα, που χρησιμοποιούν αμαξίδια και θα τοποθετηθούν βρύσες.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, έχει οριστεί σε 10 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

 

Ετικέτες: