Μεσίστια η Ελληνική σημαία στο Δήμο Θήρας για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

  • Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:59

Μεσίστια κυματίζει η Ελληνική σημαία από χθες στο Δήμο Θήρας, σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα σύνθετη Μίκη Θεοδωράκη. Ο Δήμος Θήρας αποδίδοντας φόρο τιμής στο έργο και στους αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη τηρεί τριήμερο πένθος μέχρι την 4η Σεπτεμβρίου και την ημέρα τέλεσης της κηδείας του.    

     Όλη η Ελλάδα θρηνεί για έναν μεγάλο Έλληνα, για έναν άνθρωπο που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, έναν αστείρευτο μουσικοσυνθέτη, έναν ακούραστο αγωνιστή. 

     Η ανεκτίμητη παρακαταθήκη των τραγουδιών και των μελοποιημένων ποιημάτων, οι αγώνες και η εθνική προσφορά που αφήνει πίσω του ο Μίκης Θεοδωράκης, αποτελούν σημαντικότατα κειμήλια για τις επόμενες γενιές. 

     Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας σε ανακοίνωση του για το χαμό του μεγάλου σύνθετη αναφέρει τα εξής: 

     "Η μουσική και τα τραγούδια του συντρόφεψαν τις έντονες στιγμές τις νιότης μας τους έρωτες, τις χαρές, τις επιτυχίες, τις αμφισβητήσεις, τις απογοητεύσεις, τις πικρές.    

     Μας εξοικείωσε με τις έννοιες της Ρωμιοσύνης, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης. Οι αγώνες του για την ελευθερία, η καλλιτεχνική αξία και η δύναμη του έργου του, τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης και περιποιούν διαχρονικά τιμή στην Πατρίδα μας.  

     Τον αποχαιρετούμε όλοι οι Έλληνες με οδύνη αλλά και περηφάνια. Καλό σου ταξίδι Μίκη θα μείνεις για πάντα Αθάνατος".