Προς εκτέλεση με τη συνδρομή της ΜΟΜΚΑ το έργο βελτίωσης της βατότητας του δρόμου που συνδέει την περιοχή «Βουρνή» με τον Άγιο Ρωμανό στην Τήνο

Σημαντική βελτίωση του οδικού δικτύου στην Τήνο

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Τήνου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τήνου, με στόχο την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βατότητας οδού πρόσβασης στον οικισμό Βουρνή στη ν. Τήνο».

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Τήνου για την βελτίωση της προβληματικής οδοποιίας σε διάφορες περιοχές του Δήμου και δη στην περιοχή μεταξύ Αγίου Ρωμανού και Βουρνή, καθώς ο δρόμος παρουσιάζει αυξημένη επικινδυνότητα, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να υλοποιηθεί το σημαντικό έργο βελτίωσης της βατότητας της εν λόγω οδού.

Σύμφωνα με το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τήνου, η σύμβαση υπογράφεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με το ΥΕΘΑ, για την υλοποίηση του έργου, το αντικείμενο του οποίου αφορά, αφενός στη διαμόρφωση και οδοστρωσία τμήματος, περίπου 600 μέτρων, του δρόμου που συνδέει την περιοχή «Βουρνή» με την περιοχή «Άγιος Ρωμανός» στην Τήνο και αφετέρου στην αξιοποίηση των υλικοτεχνικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, επ’ ωφελεία των ιδίων και του Δημοσίου, γενικότερα.

Σκοπός του έργου είναι η διευκόλυνση των μετακινήσεων στο παραπάνω τμήμα του οδικού δικτύου.

Ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, να εξασφαλίσει, προ της ενάρξεως του έργου, όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις για την εκτέλεσή του, τη χρηματοδότηση όποιας επιπλέον δαπάνης που δε συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του έργου, να συντηρεί το έργο, να προβεί στη χρηματοδότηση του κόστους της προμήθειας των υλικών διαμόρφωσης υπόβασης και οδοστρωσίας, τη χρηματοδότηση του κόστους εκτέλεσης των εργασιών και του κόστους διαμονής του χειριστή των βαρέων οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο.

Από την πλευρά του το ΥΕΘΑ μέσω της ΜΟΜΚΑ, αναλαμβάνει το κόστος κίνησης – λειτουργίας – καυσίμων, καθώς και το αντίστοιχο της μεταφοράς των οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο, οτ κόστος της ημερήσιας αποζημίωσης, καθώς και της μετάβασης – επιστροφής του προσωπικού και του χειριστή μηχανημάτων έργου και κυρίως, να υλοποιήσει τις εργασίες του έργου, κατά τους κανόνες της επιστήμης και της τέχνης και στο ευλόγως αναμενόμενο επίπεδο ποιότητας, λαμβανομένων υπόψη των μέσων και του προσωπικού που διαθέτει.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 152.588 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτείται κατά 148.958 ευρώ από το Δήμο Τήνου και κατά 3.630 ευρώ από το ΥΕΘΑ (ΜΟΜΚΑ).

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, κ.κ. Παναγιώτης Κροντηράς και Ιωάννης Ζαλώνης, δήλωσαν τηλεφωνικά ότι δε συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς συνεχίζονται οι διά περιφοράς συνεδριάσεις αυτής, ενώ υπάρχει η δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης ή των διά ζώσης συνεδριάσεων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ετικέτες: