Πάνω από 239.000 ευρώ για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ανανέωση για το Δημοτικό Στάδιο Άνδρου

Στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια υλικών αναβάθμισης Δημοτικού Σταδίου Άνδρου», προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Άνδρου.

Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αφορά στην υλοποίηση της προαναφερόμενης πράξης, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες που αφορούν στα εξής:

1) Απομάκρυνση υφιστάμενου χλοοτάπητα

2) Επιπεδοποίηση και εξομάλυνση επιφάνειας

3) Προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αντικατάσταση του δικτύου αποστράγγισης

4) Προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης

5) Προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα

6) Προμήθεια και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων κερκίδας.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου, ώστε να παρέχει ασφάλεια στους αθλητές χρήστες των εγκαταστάσεών του.

Η προγραμματική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη και έχει χρονική δεκαπέντε μήνες με δυνατότητα παράτασής της για ένα έτος, έως την ολοκλήρωση των εργασιών, αλλά πάντα με τους χρονικούς περιορισμούς, που προβλέπει το ΕΠΑ και ειδικότερα το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Νοτίου Αιγαίου 2021-2025.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει ως εξής: Για την δημοπράτηση ορίζεται τμηματική προθεσμία δύο μήνες. Για την προμήθεια και τοποθέτηση των υλικών δέκα μήνες και για την αποπληρωμή και παραλαβή των υλικών τρείς μήνες. Οι αναφερόμενες τμηματικές προθεσμίες είναι ενδεικτικές. Η συνολική προθεσμία των δεκαπέντε μηνών δύναται να παραταθεί έως και την ολοκλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της επιτροπής παρακολούθησης σε εφαρμογή του άρθρου 10 της παρούσας σύμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 239.042,24 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Ο Δήμος Άνδρου, αναλαμβάνει τη σύνταξη και την έγκριση της τεχνικής μελέτης, τη μέριμνα για τη λήψη όποιων αδειοδοτήσεων ή/και εγκρίσεων απαιτούνται, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη της υλοποίησης του έργου.