Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε η ΕΤΑΔ Α.Ε.

«Βέτο» στην παραχώρηση τμημάτων παλαιού αιγιαλού

Δήμος Μυκόνου/shutterstock

Συζήτηση σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση τμημάτων παλαιού αιγιαλού στη Μύκονο από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου.

Κατά τη συνεδρίαση, τέθηκε υπόψη των μελών του Δ.Σ. η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εκδόθηκε από την ΕΤΑΔ Α.Ε., με τον Δήμαρχο Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνο Κουκά να ενημερώνει το Σώμα σχετικά και να προτείνει να ληφθεί απόφαση να εκμισθωθούν τμήματα παλαιού αιγιαλού από το Δήμο Μυκόνου ή να ανακληθεί η πρόσκληση της ΕΤΑΔ ή να διορθωθεί ώστε να λάβουν υπόψη τους τα Προεδρικά Διατάγματα που ισχύουν για το νησί της Μυκόνου.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τις απόψεις τους, εξετάζοντας παράλληλα αναλυτικά τις παραλίες που αναφέρει η ΕΤΑΔ στην πρόσκλησή της ως προς την μίσθωση τμημάτων παλαιού αιγιαλού από τον ίδιο το Δήμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα έλαβε την απόφαση η ΕΤΑΔ Α.Ε. να παραχωρήσει την χρήση των ακινήτων της στο νησί της Μυκόνου στο Δήμο Μυκόνου, άνευ ανταλλάγματος για την εκπλήρωση των κοινωφελών δραστηριοτήτων του, είτε κατ’ εξαίρεση έναντι ανταλλάγματος, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 61/2021 προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η αποστολή εξώδικης δηλώσεως κατά της ΕΤΑΔ Α.Ε. για ανάκληση ή επαναδιατύπωση της υπ’ αριθ. 5685/27-04-2022 Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος λαμβάνοντας υπόψη τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στη νήσο Μύκονο.

Ακολούθως, αποφασίστηκε να αιτηθεί ο Δήμος την εκμίσθωση τμημάτων παλαιού αιγιαλού στις παρακάτω παραλίες της νήσου Μυκόνου:

  • Παραλία Καλό Λιβάδι, την εκμίσθωση ολόκληρου του τμήματος παλαιού αιγιαλού (ως Α ́ κατηγορία ενδιαφερόμενων)
  • Παραλία Αγράρι, την εκμίσθωση τμημάτων παλαιού αιγιαλού που δεν αποτελούν πρόσοψη επιχειρήσεων (ως Β ́ κατηγορία ενδιαφερόμενων)
  • Παραλία Λια, την εκμίσθωση τμήματος παλαιού αιγιαλού που δεν αποτελεί πρόσοψη της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην παραλία και εφόσον δεν μισθωθεί από άλλον ενδιαφερόμενο (ως Β ́ κατηγορία ενδιαφερόμενων)
  • Παραλία Ελιά, την εκμίσθωση τμήματος παλαιού αιγιαλού μπροστά από το χώρο του δημόσιου πάρκινγκ (ως Α ́ κατηγορία ενδιαφερόμενων)
  • Παραλία Καλαμοπόδι, την εκμίσθωση τμήματος παλαιού αιγιαλού που αφορά στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (ως Β ́ κατηγορία ενδιαφερόμενων)
  • Για την παραλία του Πανόρμου, την εκμίσθωση τμήματος παλαιού αιγιαλού ως κατηγορία Β ́ ενδιαφερόμενων σύμφωνα με την πρόσκληση της ΕΤΑΔ Α.Ε.

 

Ετικέτες: