Αναμονή χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη Μήλο

  • Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023 - 06:28

Τέλος στο φαινόμενο της λειψυδρίας επιχειρούν να βάλουν στη Μήλο, καθώς υπέβαλαν άμεσα  πρόταση μέσω της ομόφωνης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του νησιού, για την πράξη με τίτλο «Παρεμβάσεις Δήμου Μήλου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας» προς το Υπουργείο Εσωτερικών στον Άξονα προτεραιότητας 2.6, που αφορά στην «Παροχή πόσιμου νερού και τη διαχείριση υδάτων». Το έργο θα καλύψει μεγάλες περιοχές και ανάγκες του νησιού και συγκεκριμένα θα αφορά στην συντήρηση της υφιστάμενης δεξαμενής στη Βουνάλα, σε νέα μεταλλική δεξαμενή ύδρευσης στην προβλήτα Κάναβα, καθώς και σε δύο μελέτες αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Πλάκας και Πολλώνια. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο θα φτάσει τα 224.372,74 ευρώ.

Μέσα στην ίδια πρόταση - 4 υποέργα 

Η πράξη που αναμένει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελείται από 4 υποέργα:

Υποέργο 1 

Το πρώτο υποέργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση νέας μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 500μ3 και συντήρηση της υφιστάμενης δεξαμενής στη Βουνάλα Πέρα Τριοβασάλου (Προϋπολογισμού 105.400 ευρώ) που αφορά στην την τεχνική περιγραφή, χαρακτηριστικά και τις τεχνικές προδιαγραφές προμήθειας υλικών και εργασιών για την αναβάθμιση της ύδρευσης της περιοχής Βουνάλας

Το φυσικό αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αφορά τις δύο κάτωθι ενότητες:

1. Την προμήθεια και τοποθέτηση υλικών που αφορούν την συντήρηση, ανακατασκευή και στεγανοποίηση υφιστάμενης δεξαμενής ύδρευσης από οπλισμένο σκυρόδεμα, χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων προκειμένου αυτή να επισκευασθεί καθώς παρουσιάζει προβλήματα οξείδωσης του σιδηρού οπλισμού. Η στεγανοποίηση θα πραγματοποιηθεί με μεμβράνη κατάλληλη για επαφή με πόσιμο νερό.

2. Την προμήθεια και τοποθέτηση νέας μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων χρωματισμένη σε σκούρα πράσινη απόχρωση, με την υποδομή της από οπλισμένο σκυρόδεμα και τις συνδέσεις της, η οποία θα τοποθετηθεί σε οικόπεδο του Δήμου στην περιοχή Βουνάλα Πέρα Τριοβασάλου, πλησίον της υφιστάμενης τσιμεντένιας δεξαμενής προκειμένου η τελευταία να επισκευασθεί.

Υποέργο 2

Το δεύτερο υποέργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση νέας μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 500μ3 στην προβλήτα Κάναβα Δήμου Μήλου (προϋπολογισμού 55.800 ευρώ) που αφορά στην την τεχνική περιγραφή, χαρακτηριστικά και τις τεχνικές προδιαγραφές προμήθειας υλικών και εργασιών για την αναβάθμιση της ύδρευσης της περιοχής Αδάμαντα του Δήμου Μήλου.

Το φυσικό αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση νέας μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων, με την υποδομή της από οπλισμένο σκυρόδεμα και τις συνδέσεις της

Υποέργο 3 

Μελέτη αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πλάκα του Δήμου Μήλου (προϋπολογισμού 29.979,35 ευρώ) που αφορά στην μελέτη αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πλάκα της Μήλου και την αντικατάσταση των υφιστάμενων αγωγών του

Υποέργο 4

Μελέτη αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πολλώνια του Δήμου Μήλου (προϋπολογισμού 33.193,39 ευρώ) που αφορά στην μελέτη αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πολλώνια της Μήλου και την αντικατάσταση των υφιστάμενων αγωγών του.

Ετικέτες: