Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου: "Καμία κίνηση σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού"

  • Τρίτη, 25 Ιουλίου, 2023 - 08:49

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου καταγγέλλει "στο λαό του νησιού την προσπάθεια της Μονής Ταξιαρχών για εκχώρηση, μέσω δημοπρασίας, αγροτοκτηνοτροφικών εκτάσεων-φιλέτων σε επιχειρηματικά συμφέροντα για σαράντα (40) χρόνια εκμετάλλευση".

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

"Πιο συγκεκριμένα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού για πολλές δεκαετίες μίσθωναν δεκάδες κτήματα, αλλά και τη νησίδα Σερφοπούλα που είναι στην ιδιοκτησία της Μονής, για αγροτικές καλλιέργειες ή για βόσκηση. Η δημοπρασία πραγματοποιούνταν κάθε τέσσερα (4) χρόνια με ένα λογικό αντίτιμο.

Στην πρόσφατη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Σέριφο, για τέσσερα (4) κτήματα – φιλέτα και τη νησίδα Σερφοπούλα, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από επιχειρηματικό όμιλο, ενοικίασης τους για σαράντα (40) χρόνια με τίμημα αρκετές χιλιάδες ευρώ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση των παρευρισκόμενων αγροκτηνοτρόφων με αποτέλεσμα μετά από τις διαμαρτυρίες τους η δημοπρασία να αναβληθεί και να οριστεί νεότερη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου καταγγέλλει τους σχεδιασμούς, που αυτή τη φορά, εκπορεύονται από τη Μονή Ταξιαρχών με σκοπό την παράδοση εκτάσεων – φιλέτων σε επιχειρηματικά συμφέροντα με απώτερο στόχο και σκοπό την αλλαγή χρήσης.

Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, άγνωστος στο νησί, δεν παρευρέθηκε στη δημοπρασία, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον εκπρόσωπο της Μονής που διενεργούσε την δημοπρασία, εξόργισε τους παρευρισκόμενους αγροκτηνοτρόφους του νησιού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου καλεί τους κατοίκους του νησιού να είναι σε επαγρύπνηση, με τον αγώνα τους και τη μαχητική παρουσία, να μην επιτρέψουν να υλοποιηθούν τα σχέδια της Μονής και των επιχειρηματικών ομίλων στο νησί για την αλλαγή χρήσης μεγάλων αγροτοκτηνοτροφικών εκτάσεων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ευθύνες και δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στα τεκταινόμενα σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού".