"Υπογράφουμε ένα «συμβόλαιο τιμής» το οποίο οφείλουμε να τηρήσουμε στο έπακρο"

Ο Παναγιώτης Κροντηράς ξανά στο "τιμόνι" της Τήνου

Μία ακόμη αλλαγή σελίδας ολοκληρώθηκε και στην Τήνο, με την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, Παναγιώτη Κροντηρά, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Ο κ. Κροντηράς που είχε διατελέσει και στο παρελθόν δήμαρχος Τήνου, διαδέχθηκε τον Γιάννη Σιώτο, καθώς επικράτησε με αρκετά μεγάλη διαφορά, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Την ορκωμοσία τέλεσε ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β'.

Π. Κροντηράς: "Έχω πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας της στιγμής και της ευθύνης μου"

Στις πρώτες του δηλώσεις κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του ο κ. Κροντηράς, αναφέρθηκε στη ομάδα του, που θα τον πλαισιώσει σε αυτή τη νέα πορεία, τονίζοντας, ότι, "σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Τήνο και φυσικά για τον Δήμο της Τήνου. Το νησί μας αποκτά ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο και μια νέα δημοτική αρχή με στελέχη νέους ανθρώπους που τους διακρίνει το μεράκι και η όρεξη για δουλειά, ενώ δεν λείπουν και τα έμπειρα στελέχη που έχουν τη γνώση για όλο το εύρος των θεμάτων που σχετίζονται με την διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, στελέχη που είναι πρόθυμα να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση αυτή στους νεώτερους. Το νέο αυτό Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που θα κληθεί να λάβει δυναμικές αποφάσεις για την πορεία του νησιού μας και να χαράξει μια νέα πορεία ισόρροπης ανάπτυξης, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας στο οποίο διεκπεραιώνονταν μόνο τα απολύτως απαραίτητα", είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας, "Στέκομαι μπροστά σας σήμερα ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς δίνω τον σημερινό όρκο για 9η συνεχή φορά,  ως κοινοτάρχης, ως Δήμαρχος και ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απόφαση σας να μου αναθέσετε την διοίκηση ξανά του Δήμου είναι βαρύ χρέος στις πλάτες μου και ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών μου προς όλους εσάς! Έχω πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας της στιγμής και της ευθύνης μου, από την πρώτη στιγμή που την ανέλαβα. Σήμερα υπογράφουμε ένα «συμβόλαιο τιμής» το οποίο οφείλουμε να τηρήσουμε στο έπακρο με πίστη και ευλάβεια απέναντί σας."

"Υπόσχομαι ειλικρίνεια και καθημερινή δουλειά"

Στη συνέχεια, δεσμεύτηκε για την επόμενη μέρα, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι "ήρθαμε ξανά μπροστά για να δικαιώσουμε τα όνειρα μας, να ζωντανέψουμε τον τόπο μας, να κάνουμε για την Τήνο όλα όσα ονειρευτήκαμε και σχεδιάσαμε στο πρόγραμμα μας. Υπόσχομαι ειλικρίνεια και καθημερινή δουλειά και πρώτα και πάνω απ' όλα το συμφέρον του τόπου μας, γιατί μόνο έτσι θα κάνουμε όλοι μαζί τη Τήνο ξανά πρωταγωνίστρια. Δεσμεύτηκα να είμαι δήμαρχος εξίσου για εκείνους που με επέλεξαν, όσο και για εκείνους που δεν με επέλεξαν. Και σ` αυτή μου τη δέσμευση θα είμαι απόλυτα συνεπής χωρίς καμία απολύτως διάκριση και γι αυτό δικαιούμαι και ζητώ την βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων. Σας διαβεβαιώνω ότι θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και των ελπίδων σας. Όλες οι ενέργειές μου θα διέπονται από τις αρχές της νομιμότητας, της αμεροληψίας και της υπηρέτησης των συμφερόντων του Δήμου. Θέλω να εκπλήξω θετικά το νησί μου με νέα έργα και υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν σημαντικά το επίπεδο διαβίωσης, ενός Δήμου, που συνεχώς αυξάνει πληθυσμιακά τους καλοκαιρινούς μήνες και γεννά νέες ανάγκες αλλά και νέες ελπίδες."

"Πρέπει να έχουμε μια αγαστή συνεργασία. Όλα θα λυθούν με συνεννόηση."

Τέλος, μίλησε για την επαφή που θέλει να έχει με τους συνεργάτες του, δηλαδή τους δημοτικούς υπαλλήλους, επισημαίνοντας πως "μια από τις πρώτες μου κινήσεις όταν περάσω το κατώφλι ξανά του Δημαρχείου θα είναι να έρθω σε επαφή με τους άμεσους συνεργάτες, εννοώντας τους δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς χωρίς τη συνεργασία δημοτικής αρχής και υπαλλήλων δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Πρέπει να έχουμε μια αγαστή συνεργασία. Όλα θα λυθούν με συνεννόηση. Θέλω αυτοί οι άνθρωποι να νιώσουν ότι είναι οι άμεσοι συνεργάτες, ότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί να κινηθεί ο Δήμος, να μας εμπιστευτούν για αυτό το οποίο θέλουμε να καταφέρουμε, που είναι το καλό του Δήμου και η ευημερία των συμπολιτών μας. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να υπηρετώ τους Τηνιακούς με συνέπεια και σχέδιο. Με το θάρρος που αντλώ από την βαθιά προσήλωση στις αρχές της Κοινωνικής Ισότητας και της Αξιοκρατίας."

Γ. Σιώτος: "Εύχομαι στον Παναγιώτη Κροντηρά και στη δημοτική αρχή καλή επιτυχία"

Ο απερχόμενος δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, στη δήλωσή του, ανέφερε: "Ορκωμοσία σήμερα του νέου δημοτικού συμβουλίου και της νέας δημοτικής αρχής για τα επόμενα χρόνια. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μου για τη προηγούμενη δημαρχιακή θητεία και να δεσμευτώ ότι μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου θα λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και από τους νέους μας ρόλους. Στην Τήνο έχουν σχεδιαστεί σημαντικά έργα και έχουν διασφαλιστεί για αυτό και οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Εύχομαι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν, όπως επίσης να γίνουν και ακόμα περισσότερα. Εύχομαι στον Παναγιώτη Κροντηρά και στη δημοτική αρχή καλή επιτυχία στο έργο τους. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Να βάλουμε πλάτη σε ότι πρέπει να γίνει και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις όπου διαφωνούμε. Πάντα με βασικό κριτήριο την πρόοδο του νησιού και μία καλύτερη ζωή για όλους τους συμπολίτες μας."

Α. Δεληγιάννη - Άσπρου: "Η νέα δημοτική αρχή όσο και εγώ, δεν έχουμε άλλα περιθώρια από το να πετύχουμε"

Από τη δική της πλευρά, η έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, φάνηκε αισιόδοξη για την επόμενη μέρα του Δήμου, λέγοντας πως "σήμερα είναι μια λαμπρή μέρα. Μια μέρα που σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή για τον τόπο μας, απόρροια της ελεύθερης βούλησης των συμπατριωτών μας που εκφράστηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια αντίστοιχη μέρα ζήσαμε τη Δευτέρα στη Σύρο, στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ευχαριστώ τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο για την τιμή που μας έκανε με την εκεί παρουσία του" και συνέχισε τονίζοντας, ότι, "η σκέψη που κάνω όλο αυτό το διάστημα είναι ότι, τόσο η νέα δημοτική αρχή όσο και εγώ, δεν έχουμε άλλα περιθώρια από το να πετύχουμε. Και το λέω αυτό όχι γιατί μου το επιβάλει κάποια ιδιότυπη ανάγκη αλλά γιατί την κρίσιμη αυτή πενταετία, η βούληση των συμπατριωτών μας μας επέλεξε να είμαστε στο τιμόνι του νησιού, να συνεργαστούμε και να κάνουμε πράγματα για τον τόπο μας. Θα πρέπει αυτή την πενταετία να ασχοληθούμε με όλα τα γνωστά μας προβλήματα και να βρούμε λύσεις, γιατί το χρωστάμε πρώτα από όλα σε όλα αυτά τα νέα παιδιά που πίστεψαν σε μας, ασχολήθηκαν με τα κοινά μέσω της υποψηφιότητας τους για το δημοτικό συμβούλιο και για τις δημοτικές κοινότητες και αυτά τα παιδιά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να τα απογοητεύσουμε. Αλλά το χρωστάμε και στον τόπο μας και στις νέες γενιές που θέλουμε να τον αγαπήσουν και να ζήσουν σε αυτόν, σαν ένα τόπο που αξίζει να ζεις 12 μήνες το χρόνο."