Σύγκλιση παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη

Παραμένει επικεφαλής

Να παραμείνει ο Γιάννης Μαχαιρίδης επικεφαλής της παράταξης για τις εκλογές του Μαΐου, αποφάσισαν χθες το βράδυ στη Ρόδο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

Η απόφαση αυτή ωστόσο θα επικυρωθεί και από την ολομέλεια της παράταξης που αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου προς το τέλος του Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν περί τους 30 περιφερειακούς συμβούλους από τους δύο νομούς και το θέμα του επικεφαλής για τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου άνοιξε από τον ίδιο τον περιφερειάρχη.

Ο κ. Μαχαιρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθύνθηκε προς τους συμβούλους του ζητώντας να δηλώσει ποιος θέλει να ηγηθεί της παράταξης. Ουδείς αυτοπροτάθηκε, απεναντίας ζητήθηκε από τους δύο Αντιπεριφερειάρχες Λίτσα Φτακλάκη και Αντώνη Χατζηιωάννου να παραμείνει ο ίδιος. Έγινε μεγάλη συζήτηση γενικά και αρκετοί από τους περιφερειακούς συμβούλους είπαν, άμεσα η έμμεσα ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά στην περιφέρεια υποψήφιοι. Οι σύμβουλοι, που σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι θα εγκαταλείψουν την περιφέρεια είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, Σωτήρης Παμπάκας, Μαρία Κυπραίου,Ειρήνη Σβίνου, Γιώργος Πόκκιας, Νίκος Καμπανής, Δέσποινα Μουτάφη και Γιώργος Πουσσαίος. Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος άφησε να εννοηθεί οτι κάτω από προϋποθέσεις, θα διεκδικήσει το δήμο Ρόδου ενώ έκανε αίσθηση η τοποθέτηση του. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “Κάποιοι θυσίασαν την παράταξη για προσωπική προβολή” και πρόσθεσε "μηδενός εξαιρουμένου”.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της “Κοινής Γνώμης”.