Παρέμβαση δημοτικής παράταξης “Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης”

Σύρος: Στα τουριστικά αζήτητα

Άκρως καυστική είναι η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης” μέσω της οποίας τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, προχωρούν στην τουριστική αποτίμηση των προσπαθειών της δημοτική αρχής, τις οποίες βαθμολογούν με... μηδέν για τη φετινή σεζόν.

Εκτός χάρτη

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι η Σύρος και τη φετινή χρονιά παρέμεινε επί της ουσίας εκτός τουριστικού χάρτη, σε αντίθεση με άλλους προορισμούς. “Η πρωτεύουσα της Περιφέρειας, παραμένοντας στα τουριστικά αζήτητα, έμεινε έξω από τις ακτοπλοϊκές γραμμές και τις διασυνδέσεις προορισμών που τάραξαν τα νερά από τη ζήτηση και την επιτυχία, Κρήτη – Σαντορίνη – Ίος – Πάρος – Νάξος – Μύκονος, γραμμή επιτυχημένη”, αναφέρουν μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως, πρόκειται για “γραμμή” που “συνδέει νησιά με διεθνή αεροδρόμια, τουριστικούς προορισμούς με χαμηλό κόστος μεταφοράς από το εξωτερικό, δίνει την ευκαιρία διακίνησης των επισκεπτών ή και οργάνωσης ημερήσιων εκδρομών. Η Σύρος του Πολιτισμού, η Νεοκλασική Ερμούπολη, ο Μεσαιωνικός Οικισμός της Άνω Σύρου, τα χωριά μας, με πολλές δυνατότητες αναξιοποίητες μπορεί να μπει δυναμικά στον κορμό αυτόν και όχι να παραμένει απ΄έξω, θεατής των γεγονότων”.

Πρόχειρη αντιμετώπιση

Η μείζονα αντιπολίτευση στηλιτεύει ακόμη τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, κάνοντας λόγο για “αδιαφορία” όσον αφορά στον τομέα του Τουρισμού. “Ποιες όμως είναι οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, της Τουριστικής Επιτροπής, ποια τα αποτελέσματα της Τουριστικής προβολής;”, σημειώνουν οι αιρετοί, συμπληρώνοντας ότι, “Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει διεκδίκηση της μερίδας που μας ανήκει, δεν υπάρχει καν συνεργασία με τους επαγγελματίες για να χαραχθεί η στρατηγική, να υλοποιηθούν οι ενέργειες που θα αποφασιστούν και να αποδώσουν καρπούς”. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, υπογραμμίζουν ακόμη πως, “Η Τουριστική προβολή δεν είναι ευκαιρία για διακοπές, αλλά εργαλείο αξιοποίησης και ανάπτυξης του τόπου”, λέγοντας πως η μόνη λύση κατά τα γραφόμενά τους είναι “Επιτέλους η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα η Τουριστική Επιτροπή”, “να αποχωρήσουν”.