Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης η απόφαση για την ανάθεση σε εταιρεία των ενεργειών για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Μικρή αναμονή

Ενέργειες υποστήριξης από το Forum 20.21

Σήμερα ή την επόμενη Τρίτη αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αν ο φάκελλος της εταιρείας Acultos για την ανάληψη των ενεργειών για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 είναι πλήρης.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή της “Κοινής Γνώμης” η απόφαση λήφθηκε μετά από τη χθεσινή διαδικασία διεξαγωγής του δεύτερου διαγωνισμού για την ανάδειξη εταιρείας που θα αναλάβει να συμβάλλει ουσιαστικά στη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου φακέλλου για το νησί μέχρι το 2015.

Ο λόγος... στην Οικονομική Επιτροπή

Ειδικότερα, πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό που διενεργήθηκε στην αίθουσα του Τμήματος Προγραμματισμού εντός του Δημαρχείου χθες το πρωί, λίγο μετά τις δέκα, στο πλαίσιο του οποίου θα εξετάζονταν το σύνολο των προσφορών που θα είχαν συγκεντρωθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Για ακόμη μία φορά η μόνη εταιρεία που υπέβαλε ενδιαφέρον ήταν η γνωστή γερμανική εταιρεία, Acultos, η οποία σημειώνεται πως είχε καταθέσει την πρότασή της και στον πρώτο διαγωνισμό.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στις 28 Οκτωβρίου είχε αποβεί άκαρπος ο διαγωνισμός καθώς η εν λόγω εταιρεία, δεν είχε στον φάκελλό της εγγυητική επιστολή που είναι απαραίτητη για τη φερεγγυότητα της, ενώ δεν υπήρχε ούτε έκπτωση στο αρχικό ποσό που αναγραφόταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που ανέρχεται στα 24.600 ευρώ. Μικρή πιθανότητα στις προαναφερόμενες ελλείψεις, υπήρχε να προήλθαν από “αβλεψία”.

Από τη χθεσινή διαδικασία αποφασίσθηκε ο φάκελλος της εταιρείας να περάσει στα χέρια των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία και θα αποφασίσουν εν τέλει αν τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται καλύπτουν πλήρως τους όρους του διαγωνισμού. Η συνεδρίαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί είτε σήμερα το πρωί, είτε την προσεχή Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Ιστορικό αναμονής

Όπως είχε γραφτεί σε προγενέστερο δημοσίευμα της εφημερίδας, η αρχική ανάθεση στην οποία είχε προβεί ο δήμαρχος, Γιάννης Δεκαβάλλας είχε ακυρωθεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου – κατόπιν δικού του αιτήματος - προκειμένου όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, να τηρηθεί διαδικασία με περισσότερη διαφάνεια καθώς ο σημαντικός στόχος απαιτεί όχι έριδες αλλά σύμπνοια ανάμεσα σε όλη την κοινωνία. Μετά από τα ανωτέρω, ακολούθησαν οι δύο διαγωνισμοί, από τους οποίους δεν υπήρξε τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η αναμονή που προκύπτει από το σύνολο των διαδικασιών που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, προκαλεί μία χρονική καθυστέρηση που σίγουρα δεν ωφελεί την προσπάθεια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βάζει τεράστια εμπόδια.

Forum 20.21

Την ίδια στιγμή έχει ανάψει μηχανές για τα καλά το Forum 20.21 που αποτελείται από συμπολίτες μας, οι οποίοι προωθούν σταθερά και με δυναμικό τρόπο διαδικασίες για την υποστήριξη του μεγαλόπνοου στόχου. Σημειώνεται πως χθες αργά το βράδυ σε καφετέρια στην Ερμούπολη, θα συγκεντρώνονταν για πρώτη φορά όσοι έχουν πάρει την πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο Forum 20.21 καθώς και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν με τις ιδέες τους στην επίτευξη του στόχου. Ήδη σε συνεργασία με το κολέγιο AKTO Art & Design προωθούν τη δημιουργία ενός σχετικού βίντεο. Σκέψη πάντως αποτελεί η προβολή να αφορά όχι μόνο τη Σύρο αλλά και τις Κυκλάδες.