Ενέργειες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την εποχιακή στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών

Κάλυψη των άμεσων αναγκών

Μία επιπλέον επείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, όσον αφορά στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων δημοτικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Αλέξη Αθανασίου, η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που εστάλη μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, έφτασε στην αρμόδια υπηρεσία, κατόπιν της ανακοίνωσης του τελευταίου έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκαν οι προσλήψεις υπαλλήλων με οκτάμηνες συμβάσεις για την Υπηρεσία Καθαριότητας, όπως επίσης η προκήρυξη θέσεων, με ετήσια σύμβαση και το παράλληλο αίτημα ανανέωσης συμβάσεων των τριών απλήρωτων υπαλλήλων, που αφορούν στον παιδικό σταθμό του Βήσσα.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου

Το Υπουργείο στη σχετική απόφασή του, καθιστά σαφές, πως λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του θέματος, οι υπεύθυνοι και στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να έχουν αποστείλει τα σχετικά έγγραφα έως σήμερα, Τρίτη, 17 Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν έκδοσης του ανωτέρω σχετικού, αναφορικά με την αποστολή αιτημάτων για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό και προκειμένου για την αποστολή των πινάκων των Παραρτημάτων (1) και (2) που αφορούν στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και αναφέρονται στη 3η σελίδα αυτού, σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:

α) Όλοι οι πίνακες θα αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ηλ. διεύθυνση της Διεύθυνσης Προσωπικού Τ.Α.

β) Ως θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος θα φέρουν:

- το αντικείμενο του θέματος (Αποστολή αιτημάτων για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό),

- το όνομα του φορέα (πχ. Δήμος Βόλου)

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει επίσης να αναφέρονται τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου για την αποστολή των πινάκων υπαλλήλου για τυχόν παροχή διευκρινήσεων εφόσον ανακύψει ανάγκη.

γ) Όλα τα στοιχεία και όλες οι στήλες των πινάκων χωρίς να αλλοιωθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, πρέπει να είναι συμπληρωμένα κατά τις οδηγίες του υπ’ αριθμόν ΔΙΔΑΔ/Φ.42 Α/295/οικ. εγγράφου.

δ) Οι πίνακες των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου των ΟΤΑ θα συλλεγούν από τους ΟΤΑ στους οποίους ανήκουν και θα αποσταλούν στο Υπουργείο από τους τελευταίους, συγκεντρωτικά αναφέροντας στο σχετικό μήνυμα τις επωνυμίες των φορέων.

Προς: Όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Να σταλεί με e-mail

Λόγω του κατεπείγοντος του θέματος και προκειμένου να ακολουθηθούν οι ημερομηνίες του ως άνω σχετικού, θα πρέπει όλοι οι φορείς να έχουν αποστείλει τους πίνακές τους στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση της Διευθύνσεώς μας έως την Τρίτη 17-3-2015.»

Υπενθυμίζεται, ότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, το έγγραφο εστάλη στις 2 Μαρτίου, ενώ παρελήφθη από τον δήμο στις 5 Μαρτίου.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, κατόπιν συνεννόησης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα υπάρξει παράταση της διορίας, προκειμένου να συνεδριάσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο και να περάσουν και οι επιπλέον προσλήψεις, στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ενέργεια αυτή του Υπουργείου είναι ετήσια και σε περίπτωση που η δημοτική αρχή δεν καταφέρει να ανταποκριθεί εγκαίρως εντός των χρονικών περιθωρίων, είτε της εγκυκλίου, είτε της ενδεχόμενης παράτασης, που θα δοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι προσλήψεις αυτές δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν για το τρέχον έτος.

Στελέχωση πολιτιστικών χώρων και παραλιών

Όπως επεσήμανε ο κ. Αθανασίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προτίθεται να αιτηθεί πέντε θέσεις, προκειμένου να καλυφθούν για τη θερινή περίοδο, με τρίμηνες συμβάσεις, θέσεις σε πολιτιστικούς χώρους, αλλά και θέσεις ναυαγοσωστών στις παραλίες.

«Τα αιτήματα του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης έχουν ήδη περάσει και έχουν σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Τώρα, αυτό που μένει, είναι πέντε άτομα για τους πολιτιστικούς χώρους, πέντε ναυαγοσώστες για τις παραλίες και μια πρόσληψη μουσικού με αντίτιμο, με καθεστώς ημιαπασχόλησης, για τη Φιλαρμονική», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

Η πρόσληψη του μουσικού, θα γίνει με σύμβαση ορισμένου χρόνου για 8 μήνες.

Η διαδικασία των προσλήψεων μέσω της ετήσιας διαδικασίας του Υπουργείου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αθανασίου, θα ολοκληρωθεί περίπου στα μέσα Μαΐου, καθώς το αίτημα για τις συγκεκριμένες θέσεις θα πρέπει να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, να δημοσιοποιηθούν οι προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ και μετά από όλα αυτά να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις.

Παράλληλα, δεν είναι απόλυτα βέβαιο, αν οι προαναφερθείσες υπηρεσίες θα εγκρίνουν τις προσλήψεις, τις οποίες αιτείται ο δήμος, στο σύνολό τους, ή αν θα εγκριθούν λιγότερες.

Επιπλέον της κάλυψης των 10 θέσεων για τους υπαλλήλους των πολιτιστικών χώρων και των ναυαγοσωστών, ο δήμος βρίσκεται σε αναμονή και της εκκίνησης της διαδικασίας των αιτήσεων, για το πρόγραμμα της «Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου εκτιμάται ότι θα καλυφθούν 46 ακόμη θέσεις στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ετικέτες: