Συνεχίζεται κανονικά η επέκταση του συστήματος ύδρευσης Βάρης - Μέγα Γιαλού

Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Σύρου
  • Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2015 - 14:13

Η ΔΕΥΑΣ ενημερώνει ότι το έργο “Βελτίωση και επέκταση συστήματος ύδρευσης Βάρης και Μέγα Γιαλού” συνολικού ύψους 1.216.608 ευρώ συνεχίζει να εκτελείται κανονικά.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο υδατοδεξαμενών από οπλισμένο σκυρόδεμα χωρητικότητας 500 κυβικών η καθεμιά, στην αφαλάτωση Βάρης και στη θέση Βρυχάκια, ένα αντλιοστάσιο ύδρευσης στο χώρο της αφαλάτωσης, εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης από πλαστικούς σωλήνες πολυαιθυλενίου συνολικού μήκους 17,4 Km.

Κατόπιν συνεννόησης με τον εργολάβο του έργου, σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου σε όσα σημεία έχουν γίνει επεμβάσεις.

Δυστυχώς, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατό, να ξεκινήσουν νωρίτερα οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των δρόμων. Ελπίζουμε στην κατανόηση των κατοίκων των περιοχών καθώς και των διερχόμενων από τα Σημεία, στα οποία έχουν δημιουργηθεί τα προβλήματα.

Η ΔΕΥΑΣ προσδοκά, μετά την ολοκλήρωση του έργου, να βελτιωθεί αισθητά η υδροδότηση όλων των οικισμών της Βάρης και του Μέγα Γιαλού, τόσο όσον αφορά στην επάρκεια και αδιάκοπη παροχή νερού αλλά πολύ περισσότερο στην βελτίωση της ποιότητάς του.