Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους του Νεωρίου

  • Τετάρτη, 17 Μαΐου, 2017 - 14:02

Τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νεωρίου που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, εκφράζει το Τμήμα Κυκλάδων της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών.

"Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ναυπηγείο, με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας, έχει φέρει στα όρια επιβίωσης τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, ενώ οι επιπτώσεις αφορούν όλο το νησί της Σύρυ.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά, αποτελούν το εξιλαστήριο θύμα της πολιτικής, που από τη μία χαρίζει χρέη στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες και από την άλλη, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μιας πολιτικής, που στο όνομα της "ανάπτυξης" με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ, οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών ναυπηγείων, με αποτέλεσμα το σημερινό κλείσιμό τους.

Για το λόγο αυτό, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του Νεωρίου, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για το δικαίωμα στη δουλειά αι το μεροκάματο".