Συμμετοχή Γ. Μαραγκού στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου

  • Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, 2017 - 11:01

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός συμμετείχε, κατά το διάστημα από 6 έως 9 Οκτωβρίου 2017, ως επίσημος προσκεκλημένος του αδελφοποιημένου Δήμου Μόρφου, μαζί με αντιπροσωπείες από Κοινοβούλια και Δήμους της Ελλάδας και χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις αντικατοχικές εκδηλώσεις για την επανάκτηση της πόλης της Μόρφου και την επανένωση των εδαφών της Κύπρου.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ο κ. Δήμαρχος είχε, μεταξύ άλλων, συνάντηση ενημέρωσης, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, αναφορικά με τις ενέργειες, τις οποίες πραγματοποιεί η Κυβέρνηση της Κύπρου, με σκοπό την εξεύρεση μια βιώσιμης και δίκαιης λύσης για το Κυπριακό. Παράλληλα, συμμετείχε στη μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση και πορεία προς τα οδοφράγματα της Μόρφου, στην κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων του 1974 και στην επίδοση ψηφίσματος προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Μαραγκός εξέφρασε, τόσο προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο όσο και προς τον Αξιότιμο Δήμαρχο Μόρφου κ. Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, την υποστήριξη του συριανού λαού στις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των Ελληνοκυπρίων, με στόχο την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών, μετά από την τουρκική εισβολή, καθώς και την επιστροφή των εκδιωγμένων Ελληνοκυπρίων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.