Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Συνάντηση του Γερμανού Πρέσβη με τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης

  • Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, 2018 - 18:21
  • /   Eνημέρωση: 23 Νοε. 2018 - 7:21

Επίσημη επίσκεψη, στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, πραγματοποίησε ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Jon Plötner, συνοδεία του Επίτιμου Πρόξενου της Γερμανίας στη Σύρο, κ. Νίκο Γάσπαρη και της κας Γκίζελας Πετροπούλου από το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαραγκός, ενημέρωσε τον Γερμανό Πρέσβη για την πρόσφατη έκδοση της δικαστικής απόφασης έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης του ναυπηγείου, γεγονός που επικυρώνει την αλλαγή ιδιοκτησίας και την άμεση μεταβίβαση των μετοχών στην Ελληνοαμερικανική εταιρία ΟΝΕΧ του κ. Πάνου Ξενοκώστα.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στο ιστορικό ναυπηγείο της Σύρου και τη δημιουργία ισχυρών προοπτικών ανάπτυξης.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα αρμονικής συνύρπαξης του ναυπηγείου, στη νέα εποχή, με τους υπόλοιπους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού και ιδιαίτερα του τουρισμού και του πανεπιστημίου. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η θετική εξέλιξη της επικείμενης δημιουργίας δεύτερου τμήματος στη Σύρο, αλλά και της σημασίας που έχει για τη Σύρο το ήδη υπάρχον Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, για το οποίο ο Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Plötner για μια σειρά σημαντικών έργων που υλοποιούνται στο νησί όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου και των λιμενικών υποδομών, η κατασκευή έργων στους τομείς της εκπαίδευσης, της διαχείρισης νερού και υγρών αποβλήτων, απορριμμάτων, αθλητικών υποδομών κλπ.

Ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Αμβούργου και του ναυπηγείου εκεί καθώς και της θετικής αλληλεπίδρασης με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της πόλης. Δήλωσε δε εντυπωσιασμένος με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, τα νεοκλασικά και την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού τα οποία αποτελούν στοιχεία έντονης διαφοροποίησης από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση της διερεύνησης δυνατοτήτων περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων.

 

Ετικέτες: