Δελτίο Τύπου της παράταξης "Η Σύρος που Αξίζουμε"

Συνάντηση Γ. Μαραγκού με τον Σύλλογο “Τερψιχόρη”

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019 - 16:18

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Τερψιχόρη» κ. Δημήτρη Αρβανίτη και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 08 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δομένικου Σαγκινέτου και της υποψήφιας Συμβούλου κας Ασπασίας Τσάμη - Κασιμάτη.

Τη συζήτηση μονοπώλησε το μείζον θέμα της τουριστικής ανάπτυξης της Σύρου και η διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης, κατά το μέγιστο δυνατόν, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, με στόχευση σε μια από κοινού συνεργασία τόσο για την περαιτέρω προβολή της Σύρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, όσο και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Δήμαρχος μάλιστα ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την ενεργό και έμπρακτη συμμετοχή του στις τουριστικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας, τονίζοντας ότι η καλή συνεργασία μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα για όλους.

Η συζήτηση, επίσης, επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

  • Τη βελτίωση τόσο των δημόσιων υποδομών (λιμενικές υποδομές, αεροδρόμιο, ύδρευση, αποχέτευση και διαχείριση απορριμμάτων) όσο και των ιδιωτικών υποδομών του νησιού μας, καθώς το ξενοδοχειακό δυναμικό παρουσιάζει σοβαρό έλλειμμα σε αριθμό κλινών και κυρίως ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που μπορούν να φιλοξενήσουν πολυπληθή γκρουπ.

  • Την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για τον τουρισμό από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, με κύριο αντικείμενο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Σύρου, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, και τον γενικότερο συντονισμό των δράσεων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού και την ενίσχυση της κρουαζιέρας.

  • Τη διερεύνηση της δυνατότητας μείωσης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. του κόστους νερού για τις μεγάλες ποσότητες κατανάλωσης των επαγγελματιών, δεδομένου ότι το αυξημένο κόστος αυξάνει αναλογικά και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών.