Συνάντηση του Γ. Μαραγκού με το Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου

  • Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2019 - 12:49
  • /   Eνημέρωση: 19 Απρ. 2019 - 20:01

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου κ. Ισίδωρο Σαλάχα, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Καθολικών κ. Πέτρο Ρούσσο και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δομένικου Σαγκινέτου, του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου και υποψήφιου Συμβούλου κ. Παύλου Ραουζαίου και του υποψήφιου Συμβούλου κ. Πέτρου Ραουζαίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, έγινε αναφορά στην ιστορία του Συνδέσμου, ό οποίος έχει ιδρυθεί από το 1921, καθώς και ένας σύντομος απολογισμός των δράσεών του, οι οποίες έχουν χαρακτήρα τόσο θρησκευτικό, όσο και κοινωνικό – πολιτιστικό, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η κοινή επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία Συνδέσμου και Δήμου.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκόμενους ήταν:

  • Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ».

  • Η διερεύνηση δυνατότητας επιχορήγησης του Συνδέσμου από τον Δήμο, αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες από τον Σύνδεσμο.

  • Η διοργάνωση της επιμνημόσυνης δέησης υπέρ του Συριανού Καθολικού Διοικητή των οχυρών Ρούπελ Στρατηγού Γεώργιου Δουράτσου, την οποία ανέλαβε φέτος για πρώτη φορά ο Σύνδεσμος, εκφράζοντας την επιθυμία για την επιστροφή των οστών του Στρατηγού Δουράτσου στη Σύρο, το νησί της καταγωγής του.