Προωθητικές ενέργειες του Νότη Μαρτάκη και της MTC Group για διαφήμιση της πρωτεύουσας των Κυκλάδων σε ξένες αγορές

“Τρέχει” η προβολή για τη Σύρο

Για μία ακόμη φορά δεν συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αφού δεν υπήρξε απαρτία

Ενέργειες προώθησης της Σύρου σε ξένες αγορές σχεδιάζει και υλοποιεί ο Νότης Μαρτάκης και ο όμιλος της MTC Group, που έχουν αναλάβει την τουριστική καθοδήγηση της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, με αναλυτικές εισηγήσεις που γνωστοποιούν στην Τουριστική Επιτροπή, προς ενημέρωση των μελών της.

Εντός του επόμενου διαστήματος, το νησί της Σύρου θα υποδεχθεί bloggers και δημοσιογράφους που θα συμβάλλουν στην διαφήμιση του νησιού στο εξωτερικό με στοχευμένο και αποτελεσματικό τρόπο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που ακολουθεί οργανωμένα το νησί πλέον, για την τουριστική ανάπτυξή του.

Η αναλυτική ατζέντα των ταξιδιών που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες στο νησί, έγινε γνωστή χθες το μεσημέρι, από τον αντιπρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής, Γιάννη Βουτσίνο, ο οποίος ενημέρωσε τα παριστάμενα μέλη, παρά το γεγονός πως, δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση, αφού δεν υπήρξε απαρτία.

Πρόκειται για μία κατάσταση σχεδόν επαναλαμβανόμενη, αφού το πολυμελές όργανο (Τουριστική Επιτροπή) είναι εξαιρετικά δυσλειτουργικό, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις κατά το παρελθόν.

Οι εισηγήσεις που γνωστοποιήθηκαν αφορούν στη ρύθμιση θεμάτων φιλοξενίας των προσώπων που καλούνται να πραγματοποιήσουν τη δημιουργία βίντεο ή άρθρων προβολής για τη Σύρο, με τα παριστάμενα μέλη της Επιτροπής, να δεσμεύονται για την κάλυψη όλων των προϋποθέσεων.

Συγκεκριμένα, το “παρών” εκτός από τον πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο, έδωσε ο εκπρόσωπος της Τερψιχόρης, Γιώργος Χατζαντώνης, όπως και ο Γιάννης Βρούτσης, ενώ αν και δεν είναι μέλος της Επιτροπής, ο τουριστικός πράκτορας Αντώνης Μαραγκός, δεσμεύθηκε για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών.

Στόχευση στην Ιταλική αγορά

Συγκεκριμένα, η MTC Group προτείνει τη στόχευση στην Ιταλική αγορά με κατεύθυνση τη συνεργασία αρχικά με την εταιρεία Arche Travel που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και εξειδικεύεται σε δραστηριότητες trekking για την οργάνωση fam trip.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποί της, κκ Vincenzo Salerno / Tizian και Federico Toraldo δεσμεύθηκαν για τη δημιουργία video για τον προορισμό που θα εμφανίζεται στο facebook τους και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για την οργάνωση αυτού του ταξιδιού που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14 – 16 Σεπτεμβρίου ζητήθηκε η κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, της διαμονής, της σίτισης, της μετακίνησης και της ξενάγησης.

Για όλα τα παραπάνω, όπως για για το σύνολο των ταξιδιών που αναφέρονται παρακάτω, πρέπει να τονισθεί πως ο Δήμος δεν επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ.

Επιπλέον, η προβολή στην Ιταλική αγορά θα προωθηθεί σε συνεργασία και με την εταιρεία Viaggi Oggi που δραστηριοποιείται από το 1992 στο κομμάτι της προβολής της κλασικής Ελλάδας και των ελληνικών νησιών. Εκπρόσωπος αυτής της εταιρείας θα επισκεφθεί το νησί κατά το διάστημα 17 – 20 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την αναζήτηση τρόπων προβολής της Σύρου στην Ιταλία.

Τέλος, η Σύρος θα απολαύσει προβολή και μέσω της συνεργασίας με την κα Μαρία Ατμαντζίδου, η οποία αρθρογραφεί για την Ιταλία και συνεργάζεται με το National Geographic της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο ενός press trip, η ίδια θα επισκεφθεί το νησί από 2 έως και 4 Οκτωβρίου με στόχο την αποτύπωση εντυπωσιακών εμπειριών και εικόνων σε άρθρο της.

Προβολή σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία

Με το βλέμμα στραμμένο και σε άλλες χώρες, η Σύρος θα έχει τη δυνατότητα να προβληθεί και σε άλλα μέρη εκτός της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, για την προώθηση της πρωτεύουσας των Κυκλάδων στη Γερμανική αγορά ο κ. Μαρτάκης είναι σε επικοινωνία με την blogger Claudia Schmalz, η οποία έχει 10.000 ακολούθους στο instagram και 5.000 στο facebook και ασχολείται με θέματα business travel και lifestyle. H ίδια θα συνοδεύεται και από έναν φωτογράφο και θα πραγματοποιήσει δουλειά προωθητική για τη Σύρο κατά το διάστημα 28 – 30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στην προβολή στη Γαλλική αγορά ο όμιλος MTC Group σε συνεργασία με την εταιρεία Imagine Le Monde θα διοργανώσει ένα ακόμη fam trip.

Η εν λόγω εταιρεία οργανώνει πακέτα διακοπών και εκδρομών στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στο κομμάτι των κρατήσεων σε τουριστικά καταλύματα.

Ο εκπρόσωπός της θα βρίσκεται στη Σύρο κατά το διάστημα 6 – 9 Οκτωβρίου.

Η ατζέντα της προβολής προς το παρόν θα ολοκληρωθεί με την άφιξη εκπροσώπου του blog “solaristraveller.com” που εξειδικεύεται σε ταξίδια πολυτελείας για την πραγματοποίηση press trip.

Ο κ. Janos Gal είναι δημοσιογράφος από το 2008. Το έργο του παρουσιάστηκε από το περιοδικό trvelmag.co.uk., από την εφημερίδα Agence France – Presse και από την εφημερίδα Global Journalist.

Επισκέπτεται τη Σύρο με σκοπό να αποτυπώσει στο blog του ανεπανάληπτες εικόνες κατά την περιήγησή του στα σοκάκια του νησιού. Ο ίδιος θα βρίσκεται στο νησί το διάστημα από 26 – 28 Οκτωβρίου.