Προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 από τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινότητας του Φοίνικα

Ιεραρχούν ανάγκες και επενδύουν στη συνεργασία

Θετικό κλίμα και όρεξη για δουλειά στην πρώτη συνεδρίαση, όπως ανέφερε ο Γ. Περρής

Στον ουσιαστικό διάλογο με τη νέα Δημοτική Αρχή επενδύουν ο πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας του Φοίνικα, για τη δρομολόγηση λύσεων και έργων στην περιοχή, κατά τη νέα θητεία, όπως ανέφεραν και στην πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας ιεράρχησαν τις προτάσεις τους για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020.

Μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη”, ο Γιώργος Περρής, ο οποίος συνεχίζει στην προεδρία του τοπικού συμβουλίου του Φοίνικα την τρέχουσα δημοτική περίοδο, εξέφρασε τη βούληση όλων των μελών να πορευθούν εποικοδομητικά για την περιοχή τους, συνεχίζοντας τη διαδρομή που είχαν μέχρι στιγμής προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής.

Εξ αφορμής της ανάπτυξης των προτάσεων για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020, ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει δημοσίως τον προηγούμενο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου για τη συμπόρευσή τους, εκτιμώντας στη συνέχεια πως η συνεργασία και με την επόμενη πρόεδρο, θα είναι εξίσου θετική.

Θέλουμε να συνεχίσουμε την πολύ καλή δουλειά”

Αναφερόμενος στην πρώτη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου της Κοινότητας του Φοίνικα, το οποίο απαρτίζεται επιπλέον από τους Ιωσήφ Ρούσσο, Κατερίνα Θεοδώρου, Νίκο Ρούσσο και Μάριο Μαραγκό, ο πρόεδρος, Γιώργος Περρής γνωστοποίησε πως πρόθεση όλων των τοπικών συμβούλων είναι η θετική συνεργασία με τον Δήμο.

“Με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης καλέσαμε και την Αγγελική Πρίντεζη και την Κανδιώ Μαραγκού. Την κα Πρίντεζη επειδή έχει στην αρμοδιότητά της το Δημοτικό Διαμέρισμα Ποσειδωνίας, όπως ορίστηκε ως εντεταλμένη από τον Δήμαρχο και την κα Μαραγκού ως την προτεινόμενη που θα αναλάβει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Επίσης καλέσαμε από την αντιπολίτευση τη Ρόζα Ξανθάκη και τον Αλέξη Αθανασίου” γνωστοποίησε ο κ. Περρής, εξηγώντας πως, “Θέλουμε να συνεχίσουμε την πολύ καλή δουλειά που έγινε επί προεδρίας Δημήτρη Κοσμά, καθώς άλλαξε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Φοίνικα”.

Προχωρώντας επιγραμματικά σε έναν απολογισμό για την περίοδο που “έκλεισε”, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα. “Και με την μαρίνα και με την ανάπλαση του Φοίνικα που έγινε πλέον, ένας χώρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους και ένας χώρος για τις εκδηλώσεις του χωριού και της περιοχής, έχουμε δει αναβάθμιση”. Συμπλήρωσε δε, πως, “Βέβαια δεν ξεχνάμε και την ανάπλαση του μικρού μόλου στην περιοχή “Ψαχνό”. Έγινε προμήθεια ομπρελών και προχώρησε η “ανάπλαση” της παραλίας, κάτι που φάνηκε πως είναι θετική εξέλιξη και από την αύξηση της επισκεψιμότητας το καλοκαίρι”.

Για το σύνολο των ανωτέρω, ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον προηγούμενο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, αφού τα έργα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή αφορούσαν κατά κύριο λόγο το παραλιακό μέτωπο.

“Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Δημήτρη Κοσμά για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια γιατί εκείνος πίστεψε και στο χωριό και στη συνολική δουλειά που κάναμε με το Τοπικό Συμβούλιο και τους επιχειρηματίες και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε αρμονικά και με όρεξη για τον τόπο”.

Οι προτεραιότητες για τη νέα θητεία

Δεδομένης της έναρξης της νέας θητείας, η Κοινότητα του Φοίνικα ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για τις προτάσεις που ακολουθούν όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το 2020.

Η λίστα έχει ως εξής: “1. Άρση επικινδυνότητας λόγω διάβρωσης και κατολίσθησης δρόμου σύνδεσης οικισμού Φοίνικα με τη ΖΟΕ δρόμος προς Ατζικανόκαστρο ασφαλτόστρωση χτίσιμο τοιχίων (δρόμος προς πρώην χωματερή) 2. Διαπλάτυνση οδού στη θέση Πλακουράκια πλησίον ενοικιαζομένων δωματίων Πλακουράκια. 3. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην περιοχή Άδειατα Βήσσα μεταξύ της ιδιοκτησίας Κ.Αρμαδώρου και δημοτικής οδού. 4. Τσιμεντόστρωση δρόμου στην περιοχή Υδραός του Φοίνικα (αίτηση Γεωργίου Βουτσίνου) 5. Τσιμεντόστρωση της δημοτικής οδού προς την οικία της κ.Μαργαρίτας Κάμπαξη στην περιοχή Πλακουράκια 6. Ανακατασκευή τοιχείου και διαπλάτυνση δρόμου στην περιοχή Σμπυράκι Φοίνικα 7. Αποκατάσταση δρόμου Φυλλαδάκια 8. Σύνταξη υδραυλικής μελέτης περιοχής Κάμπος Φοίνικα 9. Επισκευή της φθοράς στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο πλησίον οικίας Βαφειαδάκη στα Κόκκινα Φοίνικα και κατασκευή σχάρας απορροής ομβρίων. 10.Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την υποστήριξη του δρόμου προς Κόκκινα. 11. Αποκατάσταση οδού Χαλέπας μέχρι τα όρια με την Κοινότητα Γαλησσά”.

Ολοταχώς για συνεργασία με την Κανδιώ Μαραγκού

Σχολιάζοντας τις προτάσεις για την περίοδο 2020, ο Γιώργος Περρής υπήρξε συγκεκριμένος. Αναφορικά με θέματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα, τόνισε λακωνικά πως, “Η ιεράρχηση είναι σαφής”. Ως εκ τούτου για την προσπάθεια υλοποίησής τους, πρόσθεσε τα εξής: “Ελπίζουμε σε μία συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή, όπως μέχρι σήμερα, που είχαμε συνεργαστεί άψογα και με τον αντίθετο συνδυασμό. Είμαι σίγουρος ότι με όσους συμμετέχουν στο νέο συμβούλιο θα έχουμε μία καλή συνεργασία”.

Δεδομένων των ανοικτών μεγάλων θεμάτων που έχει ο Φοίνικας, όπως η κατάσταση στον παραλιακό δρόμο με το χειμέριο κύμα, ρωτήθηκε ο κ. Περρής αν θα υπάρξει συζήτηση επί του θέματος με τη νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

“Στη συνεδρίαση είχαμε και άλλα θέματα σημαντικά, όπως ο καθαρισμός του ρέματος στον Βήσσα που πρέπει να γίνει γιατί περιμένουμε τη χειμερινή περίοδο και το κλάδεμα των δέντρων στην παραλία. Είχαμε ένα περιστατικό τραυματισμού από πτώση κλαδιού, ευτυχώς “ελαφρύ”” ανέφερε επιπλέον, υπογραμμίζοντας για το “καυτό” θέμα της αντιμετώπισης του χειμέριου κύματος πως, “Επίκειται συνάντηση μόλις αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου η Κανδιώ Μαραγκού ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το παραλιακό μέτωπο και είναι αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου”. Σε πρώτο επίπεδο μάλιστα, θέλησε να γνωστοποιήσει πως, “Μιλήσαμε πολύ εμπεριστατωμένα με την κα Μαραγκού και φαίνεται ενημερωμένη για όλα τα θέματα της περιοχής μας. Υπάρχει πολύ καλή διάθεση όπως διαπιστώνουμε”.

Κατά συνέπεια, σκιαγράφησε πως η συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο θα συνεχιστεί σε θετικό κλίμα, ευελπιστώντας τέλος σε αποτελέσματα για την περιοχή. “Νομίζω πήγαμε καλά σαν περιοχή από τη συνεργασία των φορέων και των Αρχών και θέλουμε να συνεχίσουμε θετικά” δήλωσε κατηγορηματικά.