Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βιομηχανικό Μουσείου Ερμουπολης

  • Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2019 - 17:11

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα της Σύρου και προσκαλούν μαθητές και εκπαιδευτικούς να επισκεφτούν το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, καθώς φιλοξενεί και την έκθεση των 150 χρόνων της Φιλαρμονικής μας, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο μιας βιομηχανικής πατριδογνωσίας, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις ανάλογα προς την ηλικία, την εκπαιδευτική βαθμίδα και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των επισκεπτών. Μια τέτοια επίσκεψη είναι ένας πολύ καλός τρόπος γνωριμίας των νέων με την πλούσια βιομηχανική ιστορία που διαθέτει ο τόπος μας, η Σύρος.

Ενημερώνουμε πως μπορεί να προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ του προσωπικού του Μουσείου και των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών, ώστε να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Υπάρχει δυνατότητα, επίσης, να διατίθεται, κατόπιν παραχώρησης χρήσης για πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, η σχετική αίθουσα στον 2ο όροφο του Μουσείου, φιλοξενίας έως 25 ατόμων, εφόσον τα θέματα είναι συναφή προς το αντικείμενο του Βιομηχανικού Μουσείου.

Για επισκέψεις και ξεναγήσεις, οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παροχή πληροφοριών μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο λειτουργίας του Μουσείου κ. Αχιλλέα Δημητρόπουλο στα τηλέφωνα 2281084762 & 6945499634.