Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αξιολογούν τον πρώτο χρόνο της θητείας τους

Έργο και συνεργασία χωρίς παραταξιακές “παρωπίδες”

Την αξία της συνεργασίας ανάμεσα στα πρόσωπα που υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση σε τοπικό επίπεδο, υπογραμμίζουν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οι οποίοι τοποθετούνται για τον πρώτο χρόνο της τρέχουσας θητείας και την πορεία τους, αναφορικά με τις ανάγκες των δημοτών.

Αφήνοντας πίσω τις παραταξιακές “παρωπίδες” που θα εμπόδιζαν την αποτελεσματική συμπόρευσή τους απέναντι στα αναπάντητα καθημερινά θέματα της Σύρου, οι ίδιοι σχολιάζουν τον τρόπο λειτουργίας των Κοινοτήτων, αναφερόμενοι μάλιστα και στη συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έθεσε πολλά εμπόδια σε επίπεδο δυνατότητας συνεδριάσεων.

Αξίζει να υπενθυμιστεί δε, πως, οι περισσότεροι πρόεδροι των Κοινοτήτων προέρχονται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και δείχνουν στην πράξη την πρόθεση συνεργασίας τους με τη Δημοτική Αρχή, σε αντίθεση με την εικόνα – κυρίως των δύο μεγάλων παρατάξεων – που διαπιστώνεται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με φόντο τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου της νέας δημοτικής θητείας, η “Κοινή Γνώμη” επικοινώνησε τηλεφωνικά με το σύνολο των προέδρων, ωστόσο, δεν κατέστη εφικτή η συνομιλία με την πρόεδρο της Κοινότητας Ποσειδωνίας, Άννα Πρίντεζη.

Κοινότητα Ερμούπολης – Ανθή Χαλκιά: Αναβάθμιση του ρόλου των Κοινοτήτων

“Κλείνοντας ένα χρόνο από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας και μέσα σε μια δύσκολη για όλους περίοδο έρχεται η στιγμή του απολογισμού. Αρχικά οφείλω να ευχαριστήσω τους συμβούλους της κοινότητας Ερμούπολης διότι με τις ενδιαφέρουσες απόψεις τους και την διάθεση τους για προσφορά στον τόπο συνδράμουν στο έργο της Kοινότητας μας. Οφείλω να πω πως έχουμε μεταξύ μας άψογη εργασία και είναι μεγάλη τιμή για εμένα που συνεργάζομαι μαζί τους” ανέφερε πρωτίστως η πρόεδρος της Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά, σημειώνοντας παράλληλα πως, “μέσα από τις εισηγήσεις μας προσπαθούμε να προτείνουμε ιδέες και λύσεις σε προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Κοινότητα μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μιας και μόνο κατά αυτό τον τρόπο μπορούμε να λειτουργούμε”.

Η ίδια θέλησε να εστιάσει και στην ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου των Κοινοτήτων, εξηγώντας τα εξής: “Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως η Κοινότητα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν μπορεί εύκολα να προχωρήσει σε άμεσες υλοποιήσεις. Παρόλα αυτά, εμείς προσπαθούμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, τους Αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο να λειτουργούμε με γνώμονα το καλό του τόπου μας”.

Προτού ολοκληρώσει τις δηλώσεις της, η κ. Χαλκιά σημείωσε “η συνεργασία και η εξωστρέφεια είναι το κλειδί της επιτυχίας” συνεπώς όπως πρόσθεσε, “για να πετύχουμε πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και συντονισμένοι στον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση των υπηρεσιών μας προς τους δημότες και την ανάπτυξη του νησιού μας έτσι ώστε να καταφέρουμε να αφήσουμε κάτι καλύτερο στις επόμενες γενιές”.

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε τέλος, “Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια… Εύχομαι η επόμενη χρονιά να μας βρει όλους υγιείς έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε δράσεις με σκοπό το καλό του νησιού μας”.

Κοινότητα Άνω Σύρου – Πέτρος Ραουζαίος: Ανταπόκριση για τις περιοχές στην πράξη

“Ήταν ένας ιδιαίτερος, αλλά και παραγωγικός χρόνος στο μέτρο του εφικτού, αν εξετάσουμε και την παράμετρο του κορωνοϊού. Δυστυχώς, για διάστημα τριών μηνών και ακολουθώντας την κεντρική κυβερνητική απόφαση, δεν μπορούσαμε να συνεδριάζουμε και να προωθούμε όλα τα θέματα που θέλαμε καθώς πολλές Υπηρεσίες είτε δεν λειτουργούσαν είτε υπολειτουργούσαν.

Η πανδημία επηρέασε τη λειτουργία συνολικά της Αυτοδιοίκησης. Γι αυτό ο κόσμος πρέπει να κατανοεί τις συνθήκες και τα οικονομικά δεδομένα βάσει των οποίων πρέπει να λειτουργήσουμε” ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρος Ραουζαίος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την πλειοψηφία των υπόλοιπων τοπικών συμβούλων.

Αναφερόμενος στα θέματα των παρεμβάσεων καθημερινότητας, αλλά και στο κομμάτι της Καθαριότητας, ο ίδιος εξήγησε πως παρά τα εμπόδια που διαπιστώνονται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στον Δήμο, ωστόσο, αρκετές υποθέσεις προχωρούν ιδιαιτέρως ικανοποιητικά.

“Ένα μεγάλο “αγκάθι” είναι η υποστελέχωση των Υπηρεσιών. Παρόλα αυτά, εμείς συνεργαζόμαστε πολύ με το Τμήμα Μικρών Έργων και την Καθαριότητα και λύνονται θέματα των περιοχών μας. Γίνεται έργο στην πράξη και κυριότερη απόδειξη είναι τα έργα στο Επισκοπειό που ήταν αιτήματα πολλών ετών και για τα οποία δεν είχε γίνει κάτι μέχρι τώρα” σχολίασε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. “Έχουμε καλή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, με το Τμήμα Μικρών Έργων, με τη ΔΕΥΑΣ και την Καθαριότητα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών που ζητάμε υλοποιούνται” ανέφερε παρακάτω.

Επιπλέον, ο κ. Ραουζαίος σχολιάζοντας τον ρόλο των Κοινοτήτων με φόντο τη δυνατότητά τους να λαμβάνουν μόνον γνωμοδοτικές αποφάσεις, ανέφερε τα εξής: “Θεωρώ ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν μπορούμε να έχουμε κάποιον παραπάνω ρόλο. Σίγουρα αν επέτρεπε η νομοθεσία να έχουμε κι άλλες αρμοδιότητες, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο παραγωγικοί”.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, επανέλαβε πως, “Η συνεργασία με όλους τους συμβούλους είναι άψογη, με εξαίρεση ένα πρόσωπο που επιθυμεί να λειτουργεί μόνο του και εκτός κανονισμών. Περισσεύει να τονίσω για ακόμη μία φορά πως πολύ σημαντική είναι η συνεργασία και με τη Δημοτική Αρχή του κ. Λειβαδάρα”.

Κοινότητα Μάννα – Γιάννης Μαραγκός: Για θέματα καθημερινότητας θα μπορούσαμε να είχαμε αποφασιστικό ρόλο

Θετικό πρόσημο βάζει στον πρώτο χρόνο της σημερινής θητείας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μάννα, Γιάννης Μαραγκός ο οποίος υπογραμμίζει πως η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Κοινότητας αλλά και με τη Δημοτική Αρχή φέρνουν λύσεις στην καθημερινότητα.

“Πιστεύω ότι έχουμε μία παραγωγική πορεία και μία καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη, κάτι που θεωρώ βασικό για το έργο της Κοινότητας. Είμαστε ένα 7μελες Συμβούλιο που λειτουργούμε αρμονικά, αν και λόγω του κορωνοϊού αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην πραγματοποίηση συνεδριάσεών μας. Από την αρχή της θητείας έχουμε καλή συμπόρευση γιατί υπηρετούμε την περιοχή μας. Αυτός είναι ο στόχος μας” επεσήμανε ο κ. Μαραγκός, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα, υπάρχει καλή ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών αναφορικά με την ατζέντα της καθημερινότητας.

“Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα με τη Δημοτική Αρχή. Αν και είμαστε από άλλον συνδυασμό, έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τις Υπηρεσίες και με τους Αντιδημάρχους. Για όποιο πρόβλημα έχουμε, ξέρουμε ότι θα βρεθεί λύση” δήλωσε κατηγορηματικά ο ίδιος, μιλώντας τέλος για τον ρόλο των Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος σημείωσε πως ο ρόλος τους παραμένει σχετικά υποβαθμισμένος, παρατηρώντας πως, “Είμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια”.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως, “Ενώ πιστεύαμε ότι θα έχουμε κάποιον μικρό προϋπολογισμό, είμαστε όπως και παλαιότερα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί έχουμε γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουμε ενώ για μικρές υποθέσεις θα μπορούσαμε να έχουμε αποφασιστικό λόγο και να δείχνουμε αμεσότητα”.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, διευκρίνισε πως, “Δεν ζητήσαμε σε καμία περίπτωση να έχουμε αποφάσεις για μεγάλα έργα. Αλλά για θέματα της καθημερινότητας θα μπορούσαμε να έχουμε δικές μας αποφάσεις”.

Κοινότητα Γαλησσά – Γιάννης Βουτσίνος: Ο κορωνοϊός μας αποσυντόνισε. Μεριμνούμε για την καθημερινότητα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας του Γαλησσά, Γιάννης Βουτσίνος σημείωσε πως το πρώτο διάστημα του πρώτου έτους της σημερινής θητείας υπήρξε προσπάθεια για να βρεθεί ο τρόπος καλής συνεργασίας, κάτι που επετεύχθη με την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, παρά τις δυσκολίες και τη “φουρτούνα” που προκάλεσε η πανδημία.

“Ξεκινήσαμε με αρκετές “αρρυθμίες” λόγω της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής, αλλά και επειδή εντός των πρώτων έξι μηνών, μας βρήκε η πανδημία, κατάσταση που μας αποσυντόνισε.

Ελπίζω πως στο επόμενο διάστημα θα βρούμε έναν βηματισμό” σημείωσε σχετικά, υποστηρίζοντας μάλιστα πως, όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό της Δημοτικής Αρχής, “Υπάρχουν αιρετοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε άψογα, αλλά και αιρετοί που διαφαίνεται ότι δεν θέλουν να συνεργαστούμε”.

Εστιάζοντας παρακάτω στο έργο της Κοινότητας, ο ίδιος τόνισε πως, “Σαν Κοινότητα έχουμε κάνει ένα σύνολο αιτημάτων προς τη Δημοτική Αρχή” και όπως παρατήρησε, “Υπάρχει μία προσπάθεια να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα”.

Υπενθύμισε μάλιστα πως, “Εμείς στοχεύουμε περισσότερο στην καθημερινότητα του πολίτη και ζητάμε να δοθεί ακόμη περισσότερη βαρύτητα στα θέματα που τη συνοδεύουν”, στέλνοντας εμμέσως το δικό του μήνυμα προς ορισμένα πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής.

Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρθηκε και στον θεσμικό τρόπο λειτουργίας των Κοινοτήτων, σημειώνοντας πως, “Ενώ περιμέναμε έναν μικρό προϋπολογισμό – ίσως επειδή ήταν η πρώτη χρονιά -, δεν ήρθε, αλλά ευελπιστώ ότι ο κ. Πιταούλης θα λύσει το θέμα στον δεύτερο χρόνο”. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η δυνατότητα διαχείρισης ενός ποσού για ανάγκες της περιοχής, “αποτέλεσαν και προεκλογικές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής”.

Ο κ. Βουτσίνος έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας πως, “Αυτός ο μικρός προϋπολογισμός θα μας βοηθήσει να κάνουμε έναν μικρό και δομημένο προγραμματισμό”.

Κοινότητα Πάγου - Μαρία Ξανθάκη: Έχουμε οργάνωση στα θέματα του χωριού

Με θετικά λόγια για τη συνεργασία που αναπτύσσεται ανάμεσα στα μέλη του τοπικού Συμβουλίου, όπως και με τα μέλη της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε τις δηλώσεις της και η πρόεδρος της Κοινότητας Πάγου, Μαρία Ξανθάκη.

“Με τα μέλη του Συμβουλίου μου έχουμε άψογη συνεργασία. Είμαστε μέλη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και κάποιοι της σημερινής, αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο έργο μας. Προσωπικά ανέλαβα πρώτη φορά μία τέτοια θέση και “τρέχω” τα θέματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντα μέσα στο τυπικό πλαίσιο. Θεωρώ έχουμε μία καλή οργάνωση στα θέματα του χωριού, κάτι που όμως καλύτερα το κρίνουν οι δημότες” ανέφερε αρχικά η πρόεδρος, σημειώνοντας πως συστηματικά, “από την πλευρά μου προωθώ τα αιτήματα και τις προτάσεις μας για να δίνονται λύσεις”.

Στο κομμάτι της συνεργασίας με τους Αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες του Δήμου, η ίδια μιλώντας πιο συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής: “Έχω καλή συνεργασία με τον κ. Μώτο από την Καθαριότητα. Τα περισσότερα θέματα λύνονται ενώ κάποια άλλα είναι σε εκκρεμότητα προς το παρόν. Έχουμε δουλειά μπροστά μας, αλλά προσπαθεί να μας εξυπηρετεί”.

Σχετικά με το κομμάτι των μικρών έργων, η ίδια πρόσθεσε τα παρακάτω: “Για τα μικρά έργα κάνω υπομονή. Δώσαμε χρόνο στους Αντιδημάρχους και κατανοώ ότι από την αρχή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα ενώ στη συνέχεια είχαμε και τον κορωνοϊό. Βέβαια ο κόσμος περιμένει περισσότερες παρεμβάσεις αναφορικά με τσιμεντοστρώσεις, επισκευές στο γήπεδο μπάσκετ και στην παιδική χαρά”.

Ωστόσο, όπως επανέλαβε, “Σε γενικές γραμμές ανταποκρίνονται ενώ έχουν γίνει και κάποια μικρά έργα, όπως ενδεικτικά σκαλοπάτια στην παιδική χαρά”. Η ίδια δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως καθώς παρήλθε ο πρώτος χρόνος της θητείας, “από εδώ και πέρα η Κοινότητά μας θα γίνει πιο απαιτητική”, λέγοντας τέλος, πως στο θέμα των Κοινοτικών προϋπολογισμών, “δεν έχουμε ακόμη καμία εξέλιξη”.

Κοινότητα Χρούσσων – Ανθή Ξενάκη: Υπάρχει φροντίδα για θέματα που δεν υπήρχε στο παρελθόν

Μονομελής είναι η Κοινότητα των Χρούσσων, με την Ανθή Ξενάκη να έχει σηκώσει μόνη της - ως πρόεδρος - το βάρος της περιοχής της.

“Είμαι μόνη μου στην Κοινότητα, αλλά προσπαθώ και προωθώ τα θέματα της περιοχής. Από την αρχή της θητείας κατέγραψα τα προβλήματα και τα προωθώ. Είχαμε τη δυσάρεστη εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει καθυστέρηση στην υλοποίηση δράσεων που ήθελα να κάνω στο χωριό και οι οποίες έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, όμως προχωρώ με αισιοδοξία” ανέφερε αρχικά η ίδια, αναφερόμενη παρακάτω σε θέματα καθημερινότητας.

Ειδικότερα, δίνοντας έμφαση στη φροντίδα της περιοχής, η ίδια ανέφερε τα εξής: “Το χωριό μας ποτέ δεν ήταν πιο καθαρό. Τα απορρίμματα και η ανακύκλωση μαζεύονται παρά την αύξηση του όγκου τους λόγω της καραντίνας. Έχουμε καλή συνεργασία και με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, όπως και με την Περιφέρεια, από την οποία περιμένω ανταπόκριση και σε άλλα θέματα.

Είναι γεγονός όμως πως έγινε καθαρισμός σε χώρους που είχε να γίνει χρόνια”.

Επίσης, η ίδια πρόσθεσε πως, “σε καθημερινά αιτήματά μας για την ασφάλεια των πολιτών υπάρχει αμεσότατη ανταπόκριση από τον Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία (πχ. λάμπες, καθρέπτες)” ενώ καταλήγοντας τοποθετήθηκε για το θέμα των Κοινοτικών προϋπολογισμών.

“Ο Δήμος είχε αναφέρει πως δεν έχει πρόβλημα. Είναι στη διάθεση του κάθε Συμβουλίου αν θα τον ενεργοποιήσει. Είμαι υπέρ να υπάρχει ένας μικρός προϋπολογισμός, όμως πρέπει να υπάρχει ευθύνη, διαφάνεια στη διαχείριση και υπευθυνότητα” υποστήριξε κατηγορηματικά.

Κοινότητα Βάρης – Νίκος Βαρθαλίτης: “Κλειδί” για αποτέλεσμα, η συνεργασία

Τη δική του απολογιστική ματιά κατέθεσε μέσω δηλώσεών του και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βάρης, Νίκος Βαρθαλίτης.

“Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τα μέλη και με τους υπόλοιπους θεσμούς του χωριού την πρώτη χρονιά” ανέφερε προλογικά, λέγοντας όμως, πως, δυστυχώς, “ο κορωνοϊός μας χάλασε τα σχέδια και έτσι δεν έγιναν προγραμματισμένες εκδηλώσεις”.

Ωστόσο, εστιάζοντας στο βασικό έργο της καθημερινότητας για την περιοχή της Βάρης, ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει ανταπόκριση από τους αρμοδίους για σημαντικές υποθέσεις.

“Σε ό,τι αφορά το θέμα της Καθαριότητας είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε πολλή καλή συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και με όλους τους εργαζόμενους που έχουν περάσει από το χωριό μας κι έχουν εργασθεί.

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία υπάρχουν άμεση λύση και αυτά τα οποία είναι μακροπρόθεσμα. Σε αυτά που απαιτήθηκε άμεση λύση – είτε στο κομμάτι της καθαριότητας, είτε των παρεμβάσεων – είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί υπήρξε ανταπόκριση. Υπήρξαν και περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε καθυστέρηση, αλλά αν αναλογιστούμε την έλλειψη προσωπικού, νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο” υποστήριξε ο κ. Βαρθαλίτης.

Ακολούθως μίλησε και για το θέμα της δρομολόγησης λύσεων όσον αφορά στην ασφάλεια των πολιτών και την εικόνα του χωριού. “Έχουμε καλή συνεργασία και με το Τμήμα Μικρών Έργων, όπως και με τη ΔΕΥΑΣ, η οποία για βλάβες και άλλα θέματα έχει άμεση επέμβαση” σχολίασε ο πρόεδρος της Βάρης, μιλώντας τέλος και για το θέμα του Κοινοτικού προϋπολογισμού.

“Είχε αναφερθεί σε μία συνάντηση να υπάρχει ο προϋπολογισμός Κοινοτήτων, δηλαδή να γνωρίζει η κάθε Κοινότητα τί ποσό θα έχει για θέματά της. Το συζητήσαμε με τον κ. Πιταούλη μήπως μπορούμε να γνωρίζουμε τί δυνατότητες υπάρχουν για κάθε περιοχή, για να ιεραρχήσουμε τα θέματά μας καλύτερα. Όμως, αν αναλογιστούμε ότι από τον Μάρτιο είχαμε τον κορωνοϊό και την υπολειτουργία του Δήμου και των Υπηρεσιών, γίνεται κατανοητό πως αν δεν εισπράττεις δεν μπορείς και να καταναλώνεις”.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Βαρθαλίτης σχολίασε την ανταπόκριση του τοπικού Συμβουλίου αναφορικά με την περίοδο της πανδημίας και του lockdown. “Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κι εμείς πρωτόγνωρες καταστάσεις γιατί έπρεπε να συνεννοηθούμε για κάποια θέματα. Σίγουρα πήγαν πίσω κάποιες υποθέσεις μας, αλλά θα προχωρήσουμε όπως μπορούμε” ανέφερε, σημειώνοντας μάλιστα πως, “Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος γιατί προχωρούν και μεγάλα έργα στην περιοχή. Θα παραδοθεί το νέο σχολείο Βάρης και προχωρά και το έργο της ΔΕΥΑΣ”.

Ο ίδιος έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας πως για να υπάρξει αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών, “η μαγική λέξη για εμένα είναι η συνεργασία είτε σε επίπεδο χωριού, είτε σε επίπεδο Δήμου”.

Κοινότητα Φοίνικα – Γιώργος Περρής: Θετικές εξελίξεις στον πρώτο χρόνο. Αναμονή για τεχνικό πρόγραμμα

Την αξία της συνύπαρξής του στο Συμβούλιο της Κοινότητας του Φοίνικα με ανθρώπους χρήσιμους για την περιοχή, αναγνώρισε δημοσίως για μία ακόμη φορά ο πρόεδρός της, Γιώργος Περρής.

“Έχουμε άψογη συνεργασία με τα μέλη της Κοινότητας και είμαι τυχερός που ως πρόεδρος και στην προηγούμενη θητεία και τώρα συνεργάζομαι σε τοπικό επίπεδο με ανθρώπους χρήσιμους” παρατήρησε αρχικά, εκφράζοντας παράλληλα τη θέση πως πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος των Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν θεωρεί πως ο ρόλος τους είναι υποβαθμισμένος, ο ίδιος τόνισε τα εξής: “Δυστυχώς, καθώς περνούν τα χρόνια διαπιστώνω ότι αυτό, ισχύει. Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις, απλά φέρουμε γνώμη προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύω πως η κάθε Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να επιδιώξει πιο ουσιαστική συνεργασία με τις τοπικές Κοινότητες επειδή είμαστε τα πρόσωπα που βρισκόμαστε πιο κοντά στους δημότες”.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Περρής αξιολόγησε πως υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα κατά τον πρώτο χρόνο της τρέχουσας θητείας για τον Φοίνικα.

“Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση της νέας Δημοτικής Αρχής στην καθημερινότητα για τις περιοχές ευθύνης μας και είμαστε χαρούμενοι για τις πρόσφατες εξελίξεις του Λιμενικού Ταμείου Σύρου (μελέτη για καταφύγιο Φοίνικα και μελέτη για την προστασία των ακτών). Επιπλέον, είμαστε ικανοποιημένοι και για το θέμα της μελέτης σχετικά με το αποχετευτικό για την περιοχή” σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως, όλα τα παραπάνω “είναι θετικά σημεία για την περιοχή μας σε αυτόν τον πρώτο χρόνο”.

Ο ίδιος ευχήθηκε μάλιστα ότι, “με καλή συνεργασία αυτές οι εξελίξεις ελπίζουμε πως θα προωθηθούν καλά”, εκφράζοντας τέλος το παράπονό του για τη “στασιμότητα” στο θέμα των μικρών έργων.

“Με το τεχνικό πρόγραμμα έχουμε μείνει λίγο πίσω και δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε επίσημα” ανέφερε σχετικά, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.