Από χθες το πρωί σε εξέλιξη οι απαιτούμενες εργασίες που ζήτησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για τον αθλητικό χώρο των Πευκακίων

Έναρξη των σωστικών εργασιών για το μέλλον του σταδίου

Ξεκίνησαν χθες οι σωστικές εργασίες εντός του σταδίου Πευκακίων που ζήτησε το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, μετά από τη διαπίστωση ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κατά την πρώτη έναρξη του έργου της αποκατάστασης του αθλητικού χώρου.

Η ανάθεση έγινε απευθείας σε εργολάβο της Σύρου ώστε αρχαιολόγος να προχωρήσει στο προβλεπόμενο έργο, το πόρισμα από το οποίο θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να υπάρξει συνεννόηση με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, για το μέλλον του σταδίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος θα καλύψει το κόστος των σωστικών εργασιών με το ποσό των 52 χιλ. ευρώ, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει κάνει επαφές με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διατήρηση της αρχικής χρηματοδότησης για το έργο της αποκατάστασης του σταδίου (700 χιλ. ευρώ περίπου).

Αξίζει να αναφερθεί πως αν τα ευρήματα δεν αποτελέσουν εμπόδιο, ο Δήμος θα προχωρήσει το ταχύτερο σε νέο διαγωνισμό για το έργο της επισκευής του πολυσυζητημένου σταδίου.