Σύρος: Επίσκεψη του Άρη Ρώτα στην υπηρεσία καθαριότητας

  • Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:52

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Ρώτας, συνοδευόμενος από μέλη του δημοτικού του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο” πραγματοποίησε επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Σύρου–Ερμούπολης και συνομίλησε με εργαζόμενους των τμημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

Ο κ. Ρώτας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, σε μία δίωρη συζήτηση με τα στελέχη της υπηρεσίας, κατέγραψε τις απόψεις τους και μετέφερε το στίγμα της ομάδας του για μια σύγχρονη, ευέλικτη, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον εργαζόμενο υπηρεσία.

Μιλώντας για το παρόν και το μέλλον, σαν τεχνοκράτης και άνθρωπος της επιχειρηματικότητας, χωρίς ταμπού, προκαταλήψεις, εξαρτήσεις, κολλήματα ή προεκλογικές κινήσεις εντυπωσιασμού περιέγραψε το όραμα του συνδυασμού του για τη διαχείριση της καθημερινότητας του δημότη, στον τομέα της καθαρότητας.

Συγκεκριμένα, τα βασικά θέματα αφορούν:

α) Στην ασφάλεια των εργαζομένων τόσο στους χώρους όσο και τα οχήματα εργασίας

β) την αναδιοργάνωση του τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων με σκοπό την αποφυγή άσκοπων δρομολογίων και άρα την εξοικονόμηση πόρων

γ) την προμήθεια ειδικού μηχανήματος για την αποκομιδή στις δυσπρόσιτες περιοχές

δ) την ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού της καθαριότητας

ε) την κάλυψη της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας

στ) τη μεταφορά του αμαξοστασίου και

ζ) τη διευθέτηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου της λειτουργίας και των χρεώσεων του ΦΟΔΣΑ.