Ικανοποιημένος ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σύρου από το αποτέλεσμα του έργου και τις αποκαταστάσεις

Γήπεδα τένις “ασπίδα” για τους αθλητές

Κατάλληλα και ασφαλή είναι πλέον τα δύο γήπεδα τένις για τους αθλητές στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, μετά από την ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του παλαιού τάπητα, αλλά και των αποκαταστάσεων που ακολούθησαν, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σύρου στην “Κοινή Γνώμη”.

Η απόλυτα νέα εικόνα που παρουσιάζουν και η ποιότητα που διαμορφώνουν όσον αφορά στις συνθήκες προπονήσεων για δεκάδες αθλητές και αθλήτριες, σε συνδυασμό με έξτρα μέτρα που λήφθηκαν για την ασφάλεια των νέων μέσα στα γήπεδα σε ημέρες με καιρό που δεν ευνοεί το παιχνίδι, χαρίζει αισιοδοξία για το μέλλον του αθλήματος στη Σύρο.

Για το αποτέλεσμα του έργου μετά και τις αποκαταστάσεις που υπήρξαν σε “φουσκώματα”, αλλά και με φόντο ορισμένα παράπονα που εκφράστηκαν για την ολισθηρότητα των γηπέδων και το κόψιμο δέντρων, ο Όμιλος Αντισφαίρισης επεσήμανε τα ακόλουθα:

“Η αποπεράτωση του έργου που έλαβε χώρα πριν από ένα μικρό διάστημα έφερε ένα αποτέλεσμα ποιοτικό με βάση τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τα δύο γήπεδα τένις. Με αυτά τα έργα οι αθλητές και οι αθλήτριες θα αισθάνονται καλύτερα τον τάπητα που βοηθά στα γόνατα όλων των αθλητών για να έχουν λιγότερους κραδασμούς. Η διαφορά με τα παλιά γήπεδα είναι εμφανής”.

Σχετικά με το θέμα της ολισθηρότητας, η πλευρά του Ομίλου πρόσθεσε: “Αυτό το πρόβλημα το γλιτώσαμε κόβοντας τα δέντρα εκτός γηπέδων, κάτι που έγινε σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΣ (πήραμε την έγκριση) και δεν έπρεπε να υπάρχουν από την πρώτη ημέρα που φτιάχτηκαν τα γήπεδα. Με το νερό της βροχής έσταζαν και όλα τα νερά λίμναζαν στα γήπεδα και γλιστρούσαν οι αθλητές. Τώρα δεν γλιστρούν παρά μόνο όταν έχει πολύ γερό νοτιά. Τα γήπεδα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα πλέον, συγκριτικά με το παρελθόν. Σήμερα τα παιδιά και οι αθλητές παίζουν σε καλύτερα γήπεδα”.

Στην ερώτηση γιατί τα δέντρα κόπηκαν χαμηλά, ο Όμιλος διευκρίνισε: “Τα δέντρα κόπηκαν χαμηλά ώστε να γλιτώσουμε κλαδιά και φύλλα που με τον αέρα παρασύρονται και πέφτουν μέσα στα γήπεδα και όταν στεγνώσουν τα γήπεδα από βροχή, γίνονται όλα μία μάζα και παρουσιάζεται ολισθηρότητα”.

Για τη στήριξη του Ομίλου μέχρι στιγμής και αναφορικά με την υλοποίηση του έργου, τα μέλη του εκφράζουν ευχαριστίες προς την Δήμητρα Βουτσαρά, υπεύθυνη του Αθλητικού Κέντρου, τον πρώην αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή και τους εργάτες του Δήμου που μεριμνούν για την καθαριότητα και απομάκρυνση των κλαδιών.

Να σημειωθεί πως αποκατάσταση χρειάζονται και τα άλλα δύο γήπεδα τένις, ενώ απαιτείται αντικατάσταση φωτιστικών, περίφραξης και βελτίωση των κερκίδων και της μικρής αποθήκης.