9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

Έως και το Σάββατο 24 Αυγούστου στο θέατρο “Απόλλων”

Άνοιξε τις “πύλες” του την Παρασκευή στο θέατρο “Απόλλων” το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το επόμενο Σάββατο στη Σύρο.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΟΠΑΣ και του δήμου Σύρου – Ερμούπολης γι΄ αυτό το καλοκαίρι, καλλιτεχνικός διευθυντής της οποίας είναι ο Γιάννος Μαργαζιώτης.

Κλασικά αφιερώματα

Πρόκειται για μία εβδομάδα γεμάτη από αφιερώματα σε σπουδαίες προσωπικότητες του κλασικού ρεπερτορίου, τα οποία θα κορυφωθούν με το τριήμερο αφιέρωμα στον Giuseppe Verdi με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από τη γέννησή του. Κονσέρτα για έγχορδα, ουγγρική ραψωδία, αυτοσχεδιασμοί στο πιάνο καθώς και το δημοφιλές έργο “Rigoletto” με το οποίο εγκαινιάστηκε το θέατρο “Απόλλων”, θα ηχήσουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στη Σύρο. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες ημέρες την Παρασκευή και το Σάββατο με σπουδαία επιτυχία ενώ ακολουθεί το αξιόλογο πρόγραμμα από την Τετάρτη και μετά, με τη συμμετοχή καταξιωμένων σολίστ. Όσοι ενδιαφέρονται για να παρακολουθήσουν αναλυτικά τις μουσικές “παραστάσεις” μπορούν να πληροφορηθούν από την ιστοσελίδα festivalcyclades.com.